Skjoldet, Narviks byvåpen

Den store Blå-hvite flokk: Er det slik man skiller seg ut?

Den store Blå-hvite flokk: Er det slik man skiller seg ut?

Av
DEL

MeningerJeg husker en episode i forbindelse med en jobb-søknad i min ungdom. En overordnet sa: Tenk deg at du er en av 100, i uniform og på geledd. Hvordan skal du klare å få mer enn 1%

oppmerksomhet når du gjerne vil blir valgt?

Spørsmålet er betimelig også for Narvik som nå så gjerne vil inn i den store blå/hvite flokk. Her anskueliggjort med et lite utvalg.

At disse 3 betydelige utskipning-havner, sement, kobber, nikkel, kalk og jernmalm, ikke skal kunne tåle å samles under et anker er bare trist.

At Narvik er så uspiselig for de nye partnere at ikke engang ankeret kan tåles, kan kanskje forstås med bakgrunn i 50- og 60- tallets enorme rikdommer som drysset over denne byen og skapte avindsjuke i hele landet.

Men det er en dårlig inngang på et samarbeide.

Ser at Fremover- redaktøren behandler byvåpen-saken med en tøvete konklusjon: «Et anker betyr stillstand, ikke fremgang.»

Spør fjellklatrerne på Stetind hva som er deres viktigste redskap? Kanskje et anker? Uten å kunne forankre og sikre sine fremskritt, ville de ikke kommet av flekken.

Dette gjelder ikke minst de 3 samarbeidende kommuner. Sikring og forankring av sine vedtak i forhold til de velgere man skal tjene, i forhold til de mål som skal nås og ikke minst i forhold til den økonomi man regjerer under, har vel ikke akkurat kjennetegnet tiden som har gått.

En bevisst samling under ankeret kunne være en god start, men sannsynligvis vil de aller ypperste 20. juni komme med et blå/hvitt haste-vedtak de ikke aner konsekvensen av...

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags