Gå til sidens hovedinnhold

Kompetansedag for mange

Artikkelen er over 2 år gammel

Fredag hadde Narvik besøk av eksfotballproff Erik Thorstvedt og digitaliseringsguru Dan Vigeland. Anledningen var kompetansedagen for Agenda.

Som Arbeid og Inkluderingsbedrift er det viktig å be med samarbeidspartnere også. Agenda samhandler med et par hundre eksterne bedrifter når det gjelder arbeidsutprøving. Fra disse ønsket vi å få med så mange som mulig. Dagen fokuserte både innad og utad. Vi startet med en refleksjon om vårt verdigrunnlag som selskapets rettesnor. Her hadde blant andre Fremovers salgssjef Tonje Sollie - for øvrig også Årets kvinnelige leder i Narvik - et innlegg om å lede i omstilling.

Etter lunsj ble det åpnet for deltagelse fra andre bedrifter. Både offentlig og privat næringsvirksomhet kom. Først ut var Dan Vigeland som snakket om den digitale utviklingen. En utvikling som ikke bare gjelder enkelte bransjer, men som nå griper inn i alles hverdag; både på bedrifts- og forbrukermarkeder. Et eksempel er kunstig intelligens; roboter overtar flere og flere arbeidsoppgaver, offentlig transport, bilkjøring, betalingsordninger med mer. Og utviklingen går fort. Det handler om digital innsikt, kompetanse og evnen til å ta alt dette i bruk. Ikke alltid like lett å fatte omfanget for menigmann av hva vi kan forvente av digitale trender.

I så måte var Erik Thorsvedts budskap mer lettfattelig. Hans tema var hvordan vi motiverer hverandre, hva driver hver enkelt av oss og om å stå sammen som en gjeng. Thorstvedt er en engasjert type som kommuniserte med salen samtidig som han fortalte om sine tabber og hvordan han taklet disse. At mannen kunne by på seg selv fikk vi virkelig et eksempel på da han ga vår administrerende Espen Lund en skikkelig god bamseklem til slutt.

Han kom innom TV-programmet Tufte, der for øvrig Thorstvedt var sentral, med nerdete fotballspillere. Her vises verdien av selvfølelse og om å stå sammen som et lag tydelig. En parallell til attføringsbedriften Agenda og vår betydning for mange mennesker.

Dette var en dag for ettertanke, både som bedrift, enkeltmenneske og i samhandling med andre. En god og annerledes dag på jobb.Kommentarer til denne saken