Gå til sidens hovedinnhold

Kongsberg sikter seg inn mot Evenes

Boeing og Kongsberg Defence & Aerospace har inngått en avtale for vedlikehold og understøttelse av flåten av de nye maritime patruljeflyene som skal operere fra Evenes.

Det er Teknisk Ukeblad som torsdag ettermiddag skriver at Boeing og Kongsberg Defence & Aerospace torsdag varslet om at de to selskapene har inngått en avtale knyttet til vedlikehold av det maritime patruljeflyet P-8 Poseidon (ekstern lenke).

Det nye maritime patruljeflyet skal erstatte det aldrende P-3 Orion som har base på Andøya. Når det nye P-8 Poseidon overtar blir det med base på Evenes.

Teknisk Ukeblad skiver videre at de to selskapene har skrevet under en såkalt Memorandum of Understanding (MoU). En MoU er kort fortalt en avtale mellom to eller flere parter, som er skissert i et formelt dokument. Dokumentet er ikke juridisk bindende men signaliserer partenes vilje til å arbeide videre med en juridisk bindende kontrakt.

Ifølge Teknisk Ukeblad kan avtalen føre Boeing og Kongsberg Defence & Aerospace i posisjon til å bli partner for Forsvarets logistikkorganisasjon for et vedlikeholdssenter for produksjon og vedlikehold og merutdanning innen flyfaget – av samme type som det Kongsberg Defence & Aerospace og finske Patria bygger opp på Bardufoss for helikopteret NH-90.

Til Teknisk ukeblad sier divisjonsdirektør Terje Bråthen i Kongsberg Defence & Aerospace at det er vanskelig å være altfor konkret om avtalen, men at den er svært viktig.

Ifølge Teknisk ukeblad vil Forsvarets logistikkorganisasjon nemlig etablere et vedlikeholdssenter på Evenes – av samme type som det som skal bygges på Bardufoss.

Les også:

Les også

Forventer mer støy om hangaren på Evenes

Les også

Forsvaret: – Rimeligere og enklere på Evenes

Kommentarer til denne saken