De har turnert med denne førjulstradisjonen i 30 år – men aldri i Nord-Norge. Lørdag kommer de til Narvik

Pressefoto «Stille natt hellige natt»

Pressefoto «Stille natt hellige natt» Foto:

Førstkommende lørdag besøker «Stille natt hellige natt» Narvik kirke for å synge adventstiden inn.

DEL

– Det er 30 år siden produsent Tor Arne Ranghus, som den første i landet, fikk ideen om å arrangere kirkekonserter med kjente artister i førjulstiden. Den aller første Stille natt hellige natt-turneen besto av artistene Karsten Isachsen, Anita Skorgan, Karoline Krüger og Nora Brockstedt, og det ble arrangert 18 konserter.

Det skriver arrangørene selv i en pressemelding i forkant av lørdagens konsert i Narvik kirke.

Ønsket av artistene – og publikum

Videre opplyser de at mer enn «500.000 publikummere» har siden den gang da sett konsertene på turne i Norge.

I år er artistene Rune Larsen, Maria Haukaas Mittet, Alexander Rybak, Tor Endresen og Lisa Børud.

Dette skriver arrangørene selv om konserten i en pressemelding:

– I jubileumsåret har turen endelig kommet til Nord-Norge. «Vi har fått utallige henvendelser fra publikum om å legge turneen til Nord-Norge og det har også vært et sterkt ønske fra artistene om å besøke denne landsdelen, så vi er veldig glade for at vi endelig har fått det til», sier produsent Ranghus i pressemeldingen.

– Premieren på årets turné legges til Tromsø Domkirke den 22. november. Også Finnsnes, Narvik, Harstad, Kabelvåg og Bodø får besøk.

Musikerne og artistene

– Konsertens nestor, Rune Larsen, deltar i år for 17. gang på rad. Det vil glede mange publikummere at Tor Endresen i år endelig er tilbake etter et par års opphold. Alexander Rybak deltar for femte gang og Maria Haukaas Mittet går inn i sin fjerde sesong. I år blir hun flankert av en ung og spennende sanger og artist, nemlig Lisa Børud. Lisa Børud spilte inn sitt første album som femåring og ble en av Kristen-Norges store barnestjerner med 120.000 solgte album. Som voksenartist hadde hun sitt gjennombrudd og imponerte mange i fjorårets *Stjernekamp* på NRK. Musikere på årets turné er Tove Kragset på tangenter og Olav Torget på girater.

Artikkeltags