Dette blir den første julekonserten med damekorets nye dirigent, Jurgita Juozuniene. Hun har overtatt ansvaret etter at grunnleggeren av koret, Brith Trude Rist, «pensjonerte» seg selv tidligere i år etter mer enn 10 år som dirigent.

Fra å være et kor der sangerne ikke var trygge på sine egne stemmer, har damene under supersjef Rists ledelse løftet seg til å bli et ensemble med fylde, tyngde og dynamikk. Nå er det Jurgita som overtar som korleder, og i henne har Kor Arti fått en internasjonal størrelse som garantert vil utvikle sangerne ytterligere. Det første beviset får vi altså når koret onsdag 27. november slår seg sammen med trioen Chris Medina, Erik Næss og Lars Støvland.

Supertrio

Amerikaneren Chris Medina har blitt et stort navn i Norge. Han tok verden med storm med «What are words» i 2011, en superhit som raste inn på Billboards topp 100-liste og solgte til platina i mange land. Singelen toppet VG-lista i Norge. Artisten, som egentlig er fra Chicago, har vært bosatt i Norge de siste åra og sammen med seg har han Lars Støvland og Eirik Næss. Støvland er pianist, arrangør og bandleder og har jobbet sammen med Medina siden 2011. Og hatt samarbeid med kjente navn som John Newman, Adam Douglas, Julie Bergan, Daniel Kvammen og Jan Eggum.

Eirik Næss er en (norsk) vokalist og gitarist som blant annet er kjent fra Hønefoss-bandet Bisån, samt fra deltakelse i Idol 2016. Han har også jobbet på og av scenen med et bredt spekter av artister – som Alan Walker, Ida Maria og Angelina Jordan. Næss har også vært å se på TV i beste sendetid som musiker i programmer som Stjernekamp og Beat for Beat. Næss og Støvland har hatt et musikalsk samarbeid i hele 15 år.