Lover å få publikum i god vårstemning

Lett frosne:... men likevel i vårstemning. Torsdag inviterer Ankenes blandakor til konsert i Sjømannskirka. Da kommer også og Narvik Jernbanekor, som er temmelig fåtallige på dette bildet.foto: jan erik teigen

Lett frosne:... men likevel i vårstemning. Torsdag inviterer Ankenes blandakor til konsert i Sjømannskirka. Da kommer også og Narvik Jernbanekor, som er temmelig fåtallige på dette bildet.foto: jan erik teigen

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

To av byens kor lover å sette deg i god vårstemning om du bare tar turen til Sjømannskirka torsdag kveld.

For på tross av at det kanskje ikke er så mye som vitner om vår – utendørs – for tiden, så garanterer sangerne i Ankenes blandakor og Narvik jernbanekor at de skal få «sevja til å stige» noen hakk med sangene sine. Optimisme mangler de så visst ikke. Men så kaller de da også konserten sin «Sang mot våren».

Bestill Fremover+ i 8 uker for kun 99,- og få tilgang til alt digitalt innhold

Prøver ut program

Helga Elisabeth Bye er dirigent for Ankenes blandakor. Hun sier dette om hvorfor de to korene inviterer til konsert akkurat nå.

– Det er aller mest gøy å synge i kor, når man får vise det man har lært gjennom sesongen i en konsert til et trivelig publikum. I tillegg skal begge korene ut å reise denne våren, henholdsvis til Lofoten og Tallinn. Så før vi drar vil vi gjerne prøve ut et vårlig og fint program på publikum hjemme i Narvik.

– Sangerne gleder seg mye. Det håper vi publikum også gjør, sier Helga Elisabeth Bye.

Følg Fremover på Facebook og få siste nytt først

Variert program

Repertoaret for konserten er bredt satt sammen.

– Vi presenterer kirkemusikk

med nydelige harmonier, herlige mannskorsanger, humoristiske sanger, fine viser og acappella-musikk. Publikum får blant annet høre utdrag fra verket «Förklädd gud» av Lars Erik Larsson. I tillegg kan de glede seg til å høre kjente viser som Halvdan Sivertsens «Kjerringøy», og Tonje Unstads «Æ ror aleina». Ralph McTells «Streets of London» og Elton Johns vakre «Electricity», er også med. Pluss noen ganske nye Real Group – låter.

Gjester

Visegruppa Springflo og Beate Hjertholm Grande bidrar med flere sanger på konserten. Korene har med seg Eeke Nijdam på fløyte, mens Julia Harbrecht skal akkompagnere på piano i tillegg til å dirigere jernbanekoret.

Hold deg oppdatert uansett hvor du er. Last ned Fremovers app og få varsel på mobilen om blant annet store nyheter, trafikkulykker og stengte veier i regionen.

App for iPhone

For Android

Artikkeltags