Tredje koronadødsfall i Norge

En beboer på Ellingsrudhjemmet i Oslo er død etter å ha blitt koronasmittet. Det er det tredje dødsfallet i Norge.

Beboeren døde tidligere i uken, og Oslo kommune har nå fått bekreftet at vedkommende var smittet, opplyser Sykehjemsetaten til NTB.

– Det arbeides for å avgrense smitten og ivareta beboere, pårørende og medarbeidere, opplyser etaten.

På samme avdeling er to andre beboere lørdag bekreftet smittet. Det er i tillegg tatt prøver av fem andre beboere på avdelingen som det ventes svar på. Det arbeides for å avgrense smitten og ivareta beboere, pårørende og medarbeidere, opplyser Sykehjemsetaten.

Alle avdelingene på langtidshjemmet er isolert fra hverandre. På den berørte avdelingen er sju beboere isolert og observeres. De øvrige beboerne observeres for symptomer. Dersom de utvikler symptomer, blir de testet.

Aker Solutions har sendt permitteringsvarsel til alle ansatte i Norge

Kjell Inge Røkkes Aker Solutions har sendt permitteringsvarsel til sine 6000 ansatte Norge. - Det viser at alle bransjer og hele landet nå rammes, sier NHO-sjef Ole Erik Almlid til VG.

Norge har fått sitt andre koronadødsfall

En eldre pasient med covid-19-sykdom døde natt til lørdag, opplyser Oslo universitetssykehus.

Dette er det andre koronadødsfallet her i landet. Begge personene har vært pasienter ved Oslo universitetssykehus.

– Vi kan av personvernhensyn ikke gi ytterligere informasjon om den avdøde, opplyser sykehuset.

Narvik ber om hjelp fra Heimevernet

Narvik kommune ba lørdag om assistanse fra Heimevernet for å kontrollere grenseovergangen fra Sverige ved Bjørnfjell. Kommunen ønsker også å kontrollere kommunegrensen mot Bardu, Evenes og Hamarøy.

Henvendelsen fra Narvik kommune er sendt Fylkesmannen i Nordland bare timer etter at Heimevernet lørdag morgen ble satt inn på Oslo lufthavn Gardermoen for å avhjelpe Ullensaker kommune med tilsvarende kontroll der.

Stiller seg bak forslaget om å stenge landegrensene

Lisa Janita Hansen, daglig leder i Visit Narvik, stiller seg bak forslaget til fylkesrådsleder Tomas Norvoll om å stenge landegrensene.

– I dag er det fri ferdsel inn til Narvik og Norge, sier Hansen, som mener stenging av landegrensene vil være med å skape oversikt.

Vil stenge Bjørnfjell

Troms og Finnmark og Nordland går ut og ber regjeringen stenge grenseovergangene til våre naboland.

Det melder NRK, som skriver at fylkesrådlederne i landets nordligste fylker har kommet med krav til regjeringen om mye strengere grensekontroll.

– I nord er grenseovergangene per nå å betrakte som åpne, sier fylkesrådsleder Tomas Norvoll (Ap) i Nordland til NRK.

Som altså ønsker å stenge landegrensene, slik andre europeiske land har gjort.

Statsminister Erna Solberg sier til NRK at regjeringen vurderer å stenge grensene til Norge.

Antall smittede stiger – nå har vi passert 1000 i Norge

AN: Ifølge VGs store oversikt over antall smittede i Norge, har tallet steget med 156 bare det siste døgnet. Lørdag morgen passerte antallet 1000 smittetilfeller av koronavirus, mot FHIs dagsrapport som viser 907.

646 av de smittede har bragt med seg viruset fra utlandet, mens 223 personer har blitt smittet i Norge, skriver VG. Av utenlandstilfeller, stammer hele 459 fra Østerrike.

Russland stenger grensen til Norge

Russland stenger grensen til Norge og Polen for utenlandske statsborgere for å unngå spredning av koronaviruset.

I en kunngjøring fra statsminister Mikhail Misjustin heter det at stengningen av landegrensene gjelder fra midnatt natt til søndag og omfatter alle utlendinger enten de reiser av private eller profesjonelle grunner, eller for studier eller turisme.

Eneste unntakene er hviterussere, medlemmer av offisielle delegasjoner og de som har lovlig opphold i Russland.

Oppfordrer folk om å ikke dra på hytta og bli i hjemkommunen

Fylkesmannen i Nordland oppfordrer folk om å ikke dra ut av sin hjemkommune til hytta, campingvogna eller bobilen under koronautbruddet. Oppfordringen gjelder alle, enten de er i karantene eller ikke, skriver Fylkesmannen i en pressemelding.

– Hensikten er å unngå økt belastning på en allerede sprengt helsetjeneste ute i kommunene, og ikke minst begrense smitte ved at mange mennesker er i bevegelse, sier fylkesmann Tom Cato Karlsen i pressemeldingen.

Kartlegger behovet for omsorgstilbud

Komunnalsjef i Narvik kommune, Heidi Eriksen Laksaa fortalte før helgen at om lag 100 barn har fått tilbud om barnehage, skole eller SFO. Dette er barn med foreldre i sammfunnskritiske funskjoner.

Kommunalsjefen forteller at kommunen fortsatt kartlegger behovet for omsorgstilbud.

UD fraråder nå reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land

Utenriksdepartementet fraråder nå alle reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land. Reiserådet gjelder i første omgang til 14. april.

– Vi står i en alvorlig og stadig mer uforutsigbar situasjon. Vår prioritet er å ivareta liv og helse. Det krever ekstraordinære grep. Situasjonen endrer seg raskt i mange land, og derfor fraråder vi reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land, sier statsminister Erna Solberg (H).