Gå til sidens hovedinnhold

– Det har vært plettfritt. Vi sees igjen her i Narvik i 2019

Artikkelen er over 3 år gammel

Narvik skolekorps stod som teknisk arrangør for Nordnorsk mesterskap for brass- og janitsjarband – det som har skiftet navn til «Høstspill 2018».

Det var så mye gnistrende god musikk at det var nummeret før man måtte tilkalle brannvesenet.

Narvik og skolekorpset var for andre år på rad verter for underholdningskonkurransen som favner både skolekorps, generasjonskorps og voksenkorps. Hele 16 korps inntok kulturhuset lørdag for å spille musikk de har øvd målrettet på i uker og måneder. Uansett navn på underholdningskonkurransen, så ble det en musikalsk novemberfest og en flott sosial arena der musikanter traff likesinnede på tvers av generasjoner.

Det det handler om

Skolekorpsets aspiranter og drill debuterte i konkurransesammenheng og vant både dommerne- og publikums hjerter. Aspirantene stakk av med «Groovyprisen» og de profesjonelle dommerne var begeistret over hva de yngste medlemmene i skolekorpset presterte.

Saken fortsetter under bildet:

 

I dommerkommentarene sto det å lese:

Yeah! Dere rocker. For noen kule saksofoner, eksemplariske klarinetter og helt konge slagverkgruppe. Dere spiller jo bare riktige toner. Dette lover bra.

Gratulerer med konkurransedebut. Det gikk krute godt. Håper virkelig vi får høre dere igjen en gang, for Narvik skolekorps kan glede seg til dere kommer opp i hovedkorpset. Fremtiden ser lys ut, og dere er heldige som har så gode krefter rundt dere, både ungdommer og voksne.

Lokal bredde og styrke

Også de andre lokale aktørene gjorde det godt. Narviks skolekorps’ hovedkorps gjentok bedriften fra i fjor og endte på sølvplass, bare slått av Støver skolekorps fra Bodø. Andreplass ble det også til LKAB Musikkorps i klassen for voksenkorps, et fattig halvt poeng bak vinneren, Sørreisa Musikkforening. Ankenes skolekorps, et generasjonskorps, gjorde også sine saker bra og fikk med seg en pokal for tredjeplass i sin klasse.

Det gror godt i korpsmiljøet i Narvik.

Saken fortsetter under bildet:

 

På gjensyn

– Det her har vært en flott helg, og en festdag for korpsmusikk. Ett moment er at korpsene vennskapelig kniver om poeng og plassering, men kanskje viktigst er reisen fram mot konkurransen, sa Christina Solheim Karstad, leder for Norges Musikkorps Forbund i Nord-Norge.

– Det er veldig motiverende. Og at man får en profesjonell vurdering av arbeidet som er lagt ned til hjelp videre, til å utvikle seg til å bli enda bedre.

– Hovedmålet bør ikke være å vinne, men å ha et mål å øve mot.

Karstad roste også kulturhusets ansatte og skolekorpset for gjennomføringen.

– Det har vært plettfritt. Vi sees igjen her i Narvik i 2019.

Kommentarer til denne saken