Korps-ekstravaganse i Folkets Hus

Hardtblåsende: Over 500 musikanter i alle aldre setter hverandre stevne lørdag når Nordnorsk mesterskap for korps arrangeres i kulturhuset. Narvik skolekorps står nok en gang som arrangør for et av de store høydepunktene for landsdelens janitsjarensembler.

Hardtblåsende: Over 500 musikanter i alle aldre setter hverandre stevne lørdag når Nordnorsk mesterskap for korps arrangeres i kulturhuset. Narvik skolekorps står nok en gang som arrangør for et av de store høydepunktene for landsdelens janitsjarensembler. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Lørdag er dedisert til høstens største forekomst av messinglyd, treblåserklang og slagverk når over 500 musikanter inntar Narvik. Kulturhuset vårt er stedet for brassinteresserte og alle andre med god musikksmak når Nordnorsk mesterskap for korps arrangeres i Narvik.

DEL

Ikke tenk flagg, faner, gjennomsiktige regnfrakker, båtluer og 17. mai marsjer. Her snakker vi musikalsk bredde, formidling på høyt nivå og gnistrende gode solister – et godt stykke fra det tradisjonelle korps-uttrykket. Evenementet har lange tradisjoner og har båret mange navn, alt fra «Kretskonkurransen», «Distriktskonkurransen» til «Høstsprell» og «Nordnorsk mesterskap», som nå er arrangementets rette betegnelse. For det skal konkurreres om pokaler, heder og ære når over 500 musikanter fra 21 korps inntar byen og kulturhuset.

Høstens høydepunkt

Men først og fremst er det høstens desiderte høydepunkt for musikere i alle aldre, for aspirant- og juniorkorps, skolekorps, generasjonskorps og amatørkorps der fokuset ligger på hyggelig samvær med andre musikere og praktisk framsnakking av korpsliv og korpsmusikk. For fortsatt er korps et identitetsmerke for Norge, et viktig kulturuttrykk og et av de synligste eksemplene på frivilligheten. Og der det ikke finnes noen aldersgrense eller reservebenk.

Fra morgen til kveld

Det er tredje år på rad at Narvik skolekorps står som teknisk arrangør for mesterskapet og inviterer korps fra de tre nordligste fylkene til å lage show i Folkets Hus fra morgen til kveld lørdag. Arrangementet er selvsagt åpent for alle, trommes i gang klokken elleve og avsluttes med festkonsert og premieutdeling rundt dagsrevytid. Hele dagen er kafeen i Galleri Ofoten åpen med det de arrangementsansvarlige betegner som «byens beste utvalg».

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken