Kommer tilbake nytt og bedre

Ingenting å si på engasjementet til bydelskorene som har deltatt i Korslaget. Bildet er fra 2014.

Ingenting å si på engasjementet til bydelskorene som har deltatt i Korslaget. Bildet er fra 2014.

Artikkelen er over 3 år gammel

Korslaget i Narvik utsettes til oktober neste år. Men da kommer konkurransen tilbake både ny og bedre.

DEL

Det lover korkonsulent Marita Havaas Olsen. Hun forteller også at Norges Korforbund og samarbeidspartner Sparebanken Narvik er i gang med planleggingen av et nytt Korslag, og at dette blir arrangert lørdag 28. oktober.

Endres til det bedre

– Korforbundet ønsker å involvere de lokale korene mer i arrangementet og vil derfor gjøre noen endringer i opplegget. Dette er endringer som vi mener gjør Korslaget enda bedre enn tidligere. Vi snakker om en løsning som vil øke kvaliteten i Korslaget, engasjere enda flere innbyggere, og samtidig kunne øke rekrutteringen til de lokale korene.

Forteller korkonsulent Marita Havaas Olsen.

Fadderordning

Mange av dem som deltar i bydelskorene har aldri sunget i kor før.

– For å gi disse en større trygghet ønsker korforbundet å involvere de lokale sangkorene. Vi vil at disse sammen med sine dirigenter skal være fadderkor for bydelskorene. Dette vil sikre at alle bydelskorene får en erfaren dirigent som hjelper dem underveis i innøvingen. I tillegg får de drahjelp av det lokale sangkoret på scenen under selve Korslaget, sier Havaas.

Lokal korleder

– Korslaget skal fortsatt være en konkurranse mellom bydeler. Vi henter derfor inn en lokal korleder for hvert bydelskor. Korleder og dirigent skal så samarbeide om å finne to låter som kan passe bra til Korslaget. Det er viktig at man ikke velger noe som er for vanskelig og tenker på at det skal være låter som vil fenge både kor og publikum. Det er lov å bruke kostymer og effekter på scenen. Målet er å ha det artig, understreker Havaas Olsen.

For første gang ønsker Norges Korforbund også å se på muligheten for å bruke levende musikk på scenen.

Jury og publikumspris

Det vil satt ned en musikkfaglig jury som kan dele ut pris i flere kategorier, som for eksempel beste musikalske fremføring, beste show, eller tøffeste antrekk.

Norges Korforbund har hatt møte med de lokale korene.

– Alle synes den nye vrien på Korslaget er spennende. Men fordi flere av korene har sagt ja til å være med i det lokale prosjektet Carmina Burana 12. november i år, klarer de ikke å gjøre begge deler. I samråd med de lokale korene og Sparebanken Narvik har vi derfor besluttet å flytte Korslaget ett år frem i tid, til lørdag 28. oktober 2017.

Forteller korkonsulent Marita Havaas Olsen.

Artikkeltags