Aksjonen «Krafttak mot kreft»: Gratangen satser stort også i år

POSITIVITET: - Folk er veldig hjelpsomme og har lyst til å bidra, noe som viser at aksjonen «Krafttak mot kreft» skaper et voldsomt engasjement både blant gratangsværingene og alle som bidrar utenfor kommunen, sier Ona Wågen.

POSITIVITET: - Folk er veldig hjelpsomme og har lyst til å bidra, noe som viser at aksjonen «Krafttak mot kreft» skaper et voldsomt engasjement både blant gratangsværingene og alle som bidrar utenfor kommunen, sier Ona Wågen. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Det vakte nasjonal oppmerksomhet da aksjonen «Krafttak mot kreft» ble arrangert for første gang i Gratangen i 2017. Gratangsværingenes giverglede var enorm.

DEL

De samlet inn hele 134 kroner per innbygger, og det var trolig landets høyeste beløp under denne aksjonen.

– Vi starter nå en ny aksjon for tredje året på rad. Tirsdag 12. mars går årets aksjon av stabelen med arrangement i UL Iduns lokaler på Årstein, sier Ona Wågen som er leder i komiteen også i år.

Aktiv komité

Foruten Ona Wågen som leder, er de øvrige medlemmene Steinar Myrvang, Elsa Holm, Drude Holand, Torill Hansen og Karin Eidissen. Sistnevnte har strikken ei kofte til utlodning slik hun gjorde for to år siden.

Mange vil gi

Ona Wågen forteller at de allerede har fått mange gevinster fra næringslivet i Bjerkvik.

– Vi sender nå ut henvendelser til næringslivet og lag og foreninger i Gratangen. Vi skal også ha en bøsseaksjon rundt om i kommunen, sier Wågen.

Over to dager

I år blir det arrangement over to dager. Onsdag 20. februar blir det konsert i ungdomshuset i Foldvik. Her blir det varierte innslag av unge talenter fra Gratangen og trolig noen også fra Bjerkvik, presiserer komitélederen.

Under arrangementet i ungdomshuset 12. mars blir det kafé. Kjølenkoret vil også møte opp og bidra med korsang.

– Som avslutning har vi auksjon ved Gratangens egen, faste auksjonarius, Per Kristian Olsen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken