Satser på å gi mest i år også

KOMITÈLEDER: Ona Wågen er også i år som i fjor, leder av komitèen for aksjonen «Krafttak mot kreft» i Gratangen 6. mars. Foto: Harold Jenssen

KOMITÈLEDER: Ona Wågen er også i år som i fjor, leder av komitèen for aksjonen «Krafttak mot kreft» i Gratangen 6. mars. Foto: Harold Jenssen

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Etter aksjonen i fjor hadde Gratangen trolig landets høyeste beløp med kr. 134 pr. innbygger. Tirsdag 6. mars går årets aksjon av stabelen i Gratangen med arrangement i UL Iduns lokaler på Årstein.

DEL

Fjorårets resultat vakte nasjonal oppmerksomhet i en kommune med 1150 innbyggere, og som arrangerte «Krafttak mot kreft» for første gang.

Gratangsværingene satser stort også i år

– Jeg er superstolt av Gratangen! Det sa Geir Ringvold som er rådgiver i Kreftforeningen nasjonalt etter fjorårets storaksjon i kommunen.

– I år hadde vi tenkt å roe ned litt i forholdt til den enorme innsatsen som ble lagt ned av lokalsamfunnet i fjor, men det går ikke. Folk er beredt til å gjøre en stor innsats også i år, sier Ona Wågen, gjenvalgt leder i komiteen sammen med Elsa Holm, Torill Hansen, Drude Holand og Karin Eidissen.

– Vi står på!

– Folk sier: – Klart vi skal ha årets aksjon! Vi skal bake kaker, vi skal selge lodd, vi skal be om gevinster, og vi skal gå med bøsser. Så dette vil vi være med på i år også, sier bygdefolket. Vi i komiteen er veldig takknemlige for denne positive holdningen. Det er derfor vi forbereder oss på et stort trykk fra lokalsamfunnet også i år, sier komitéleder Ona Wågen.

Gleder oss

UL Idun på Årstein har leid ut ungdomslokalet gratis for denne aksjonen. Her samles folk allerede tidlig på ettermiddagen til matservering, loddsalg på et rikholdig utvalg av gevinster, og hvor loddene trekkes ut på kvelden. Kjølenkoret kommer også innom og gir en minikonsert.

Stor giverglede

– Vi har fått inn et stort antall gevinster både fra personer og bedrifter her i Gratangen. Så tok vi en «tiggerunde» til næringslivet i Bjerkvik, og vi gikk langt fra tomhendt tilbake over fjellet, forsikrer Ona Wågen og legger til at de ble møtt med: – Vi gir gjerne til ei sak som rammer i alle aldre, og som angår svært mange familier.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken