Gir 1,3 millioner kroner til Kreftforeningen

REKORD: Hege Holen Paulsrud samlet inn 1,3 millioner kroner.

REKORD: Hege Holen Paulsrud samlet inn 1,3 millioner kroner.

Artikkelen er over 2 år gammel

Hege Holen Paulsrud fra Bardufoss har hver oktober de siste fem årene laget ett bilde som hun har solgt til inntekt for Kreftforeningen.

DEL

I år satte hun ny rekord, da hun overførte over 1,3 millioner kroner til kreftforskning.

– Det er en så vanvittig stor sum! Og det er enda mer penger enn dere har kjøpt bilder for faktisk, fordi så mange har sponset og gitt noen ekstra kroner. Jeg er så takknemlig, skriver Paulsrud på sin egen blogg.

Med den rekordhøye summen har Paulsrud på fem år samlet inn til sammen 3,2 millioner kroner til kreftforskningen i Kreftforeningen. For henne startet det da en venninne av henne døde av kreft. Hun bestemte seg for å gjøre noe, og ideen var å lage et bilde, legge det ut for salg digitalt og trykke opp og sende til de som kjøper. Det første året håpet hun å samle inn 10.000 kroner. Det ble 83.000.

– Jeg var litt usikker på hvordan det ville gå den gangen, og hadde i hvert fall ikke trodd at vi skulle selge så mye, sa Paulsrud til Nordlys i oktober.

Siden har Paulsrud også mistet svigermoren i kreft, og da bestemte hun seg for å fortsette innsamlingen der alle pengene går rett til forskningen.

Artikkeltags