KrF-medlemmene i Nordland støtter Bekkevold etter at han viet homofilt par

Ingelin Noresjø

Ingelin Noresjø

Artikkelen er over 1 år gammel

Etter at mediedebatten har rast rundt KrF i snart tre uker, opplever Nordland KrF nå at de har ett netto innmeldingsoverskudd.

DEL

- KrFs medlemmer i Nordland er både rause og prinsippielle. Det setter jeg stor pris på, sier fylkesleder Ingelin Noresjø i Nordland KrF i en pressemelding.

Oppslagene rundt KrFs familiepolitiske talsperson har vært mange etter at han 4. august viet KrFs kommunikasjonssjef Mona Høvset med sin kvinnelige ektefelle. Geir-Jørgen Bekkevold er skyggerepresentant for Nordland KrF, det vil si at han følger opp Nordland fylkes- og lokallag siden de ikke fikk inn sin førstekandidat Dagrunn Eriksen på Stortinget sist valg.

Noresjø er noe forundret over den sterke debatten i eget parti.

- Han er en prest som har utført en kirkelig handling. Det må være lov, uten at man blander dette inn i spekulasjoner om en politisk agenda. Det er det absolutt ikke, sier hun i pressemeldingen.

I 2009 ble partnerskapsloven forkastet og igjen stod en kjønnsnøytral ekteskapslov, mot KrFs stemmer. I dag er det altså slik at det ikke skilles mellom kjønn når to parter skal inngå ekteskap, men man har to valg – enten gifte seg i regi av et trossamfunn eller i regi av det offentlige Norge i praksis enten en kommunerepresentant eller embedsmann ved en utenriksstasjon.

- For enkeltmennesket kan dette bli teologisk vanskelig da den troen man bekjenner seg til av hele sitt hjerte, kan oppfattes å legge klare føringer for at to av samme kjønn ikke skal kunne leve sammen som par og dermed heller ikke kunne inngå ekteskap. Politisk er dette en tapt sak. Den eneste måten man i dag kan inngå et juridisk forpliktende fellesskap med en annen person, er gjennom ekteskap, sier Noresjø i pressemeldingen.

- Det må KrF som politisk parti forholde seg til, mener hun

Noresjø forteller at det i Nordland KrF har vært stille om denne saken, men at medlemmene synes saken er trist både for de involverte menneskene, teologisk og for partiet. De eneste henvendelsene i sakens anledning til Fylkesleder og Fylkessekretær har vært fra media.

- Vi har hatt et marginalt antall utmeldelser. Men på den positive siden har vi hatt flere aktive innmeldelser enn utmeldelser i perioden og vi registrerer at folk vurderer å melde seg inn for å støtte partiledelsen og Geir Jørgen Bekkevold, forteller hun.

Artikkeltags