Politiet om den «enarmede» banditten: - Interessant

Artikkelen er over 2 år gammel

Etterforskningen av brekket mot Urmaker Jørgensen onsdag morgen pågår for fullt.

DEL

Onsdag og torsdag har politiet henvendt seg til etater og bedrifter i sentrum som kan ha fanget tyvene på film.

Politioverbetjent Daniel Norrie sier at det er omfattende videomateriale som er samlet inn.

- Jeg vet ikke ennå hvor mange ulike opptak vi har fått inn, men det er ganske store mengder. Det vil ta tid å gå gjennom alt. Vi har samlet inn opptak fra lokasjoner rundt åstedet, men vi har også gått bredt ut i sentrum forøvrig, sier Norrie.

Så langt har politiet publisert to videoopptak fra Urmaker Jørgensen, som viser hvordan tyvene tok seg inn i butikken og stjal klokker for store verdier på under ett minutt.

Tredjemann mest passiv

På det siste videoopptaket, som politiet slapp til media torsdag ettermiddag, ser man hvordan tyvene tok seg forbi det pansrede glasset - som i utgangspunktet skal være skuddsikkert.

I LOMMA: Overvåkningsvideoene er tydelige nok til å se at den tredje tyven holdt høyre hånd i høyre bukselomme gjennom brekket mot Urmaker Jørgensen.

I LOMMA: Overvåkningsvideoene er tydelige nok til å se at den tredje tyven holdt høyre hånd i høyre bukselomme gjennom brekket mot Urmaker Jørgensen. Foto:

Etter et par slag ramler vinduet ut, slik at tyvene kan ta seg inn i butikken.

Der arbeider de målrettet og effektivt for å få med seg så mange som mulig.

To av tyvene er mer aktive enn tredjemann under brekket. Faktisk forholder tredjemannen seg mer passiv enn sine to medsammensvorne.

Videoopptaket som politiet friga onsdag viser at tredjemann har hånden i bukselomma under hele tyveriet, noe iTromsø omtalte onsdag kveld.

Politiet: - Har lagt merke til armen

Også politiet har bemerket seg at tredjemannen forholder seg mer passivt enn de andre under tyveriet og at han har høyrehånden godt plassert i høyre lomme.

- Vi har lagt merke til dette med armen, og synes det er interessant, sier politioverbetjent Norrie til Nordlys.

Muligens har mannen skadet hånden mens tyvene slo seg inn i butikken eller på et tidligere tidspunkt. En annen mulighet er at mannen har blødd fra hånden, og skjult den i lomma for å hindre politiet fra å finne eventuelle blodspor.

Brekket mot Urmaker Jørgensen er ikke den eneste kriminelle handlingen begått i Tromsø-området de siste dagene som bærer preg av profesjonelle utøvere.

Sjekker sammenheng med GPS-tyverier

Natt til mandag, tirsdag og onsdag har ulike bedrifter innenfor anleggsbransjen i Tromsø-regionen blitt rammet av tyver.

Felles for dem alle: Tyvene har stjålet dyrt GPS-utstyr som anleggmaskinene bruker.

Politiet utelukker ikke at det er en sammenheng mellom tyveriet av GPS-utstyr denne uka og brekket mot Urmaker Jørgensen.

- Foreløpig har vi ikke indikasjoner på at det er en sammenheng. Men det er noe vi jobber med å få klarhet i, sier politioverbetjent Daniel Norrie.

Artikkeltags