Gå til sidens hovedinnhold

Jente (17) dømt - løy om voldtekt

Artikkelen er over 4 år gammel

Dømt til 150 timers samfunnsstraff for falsk anklage, og må betale 20.000 kroner i oppreisning til gutten, skriver Nordlys.no

Det var etter en privatfest i fjor at den 17 år gamle jenta fra Troms fortalte at hun hadde blitt voldtatt av en av de andre festdeltakerne. Dette forklarte hun seg om til politiet, som startet etterforskning av den anklagede gutten.

Seinere ble etterforskningen henlagt, og i stedet ble jenta tiltalt for å ha gitt uriktige opplysninger. Nå har Senja tingrett behandlet saken, og dømt jenta for falsk voldtektsanklage.

Løy for å redde parforholdet

Det var flere vitner til det som skjedde på privatfesten, og retten mener det ikke er tvil om at den seksuelle omgangen som fant sted var frivillig – uten at jenta gjorde anskrik eller motstand slik hun selv hevdet. Etterpå skal hun imidlertid ha gitt uttrykk for at hun angret på det som hadde skjedd, og ba de andre på festen om ikke å fortelle det til noen.

Det var først ovenfor kjæresten hun hevdet hun var blitt utsatt for voldtekt, og retten mener jenta framsatte voldtektsanklagen for å redde sitt eget parforhold.

Mistenkt i tre og en halv måned 

I formildende retning peker retten på jentas unge alder, og har kommet til at 150 timers samfunnsstraff er passende. I tillegg ble hun dømt til å betale 20.000 kroner i oppreisningserstatning til gutten hun anklaget. Han ble ransaket, holdt halvannen time i arrest og måtte leve med å være mistenkt for voldtekt fram til saken mot ham ble henlagt etter tre og en halv måned.

Kommentarer til denne saken