Gå til sidens hovedinnhold

Tjeldsund kommune i beredskap etter flere overgrepsofre

Artikkelen er over 3 år gammel

Tirsdag 5. desember ble en mann pågrepet i Tjeldsund, mistenkt for overgrep. Nå forbereder kommunen seg på henvendelser.

En mann i 60-årene ble pågrepet mistenkt for overgrep på flere personer over fire tiår.

De eldste anklagene er fra 1970. Selv om mange av overgrepene fant sted lenger tilbake i tid, har politiet grunn til å tro at det har foregått overgrep mot barn under 16 år helt frem til siktede ble pågrepet.

– Så langt har åtte personer fått status som fornærmet i saken, dette antallet vil kunne øke ettersom politiet gjennomfører nye avhør basert på det som har blitt avdekket av vår etterforskning eller ved at personer selv har tatt kontakt med politiet, opplyser politiet.

Etterforskningsleder ved Narvik politidistrikt Jostein Kroken, forteller at det skal avhører et titalls mulige fornærmede i saken etter flere tips over helgen.

Det vil si at opp mot 30 barn kan være utsatt for overgrep av mannen.

Ordfører i Tjeldsund kommune Liv Kristin Johnsen forteller til Harstad Tidende at siden saken ble kjent har hun jobbet på for å være i beredskap hvis innbyggere tar kontakt.

– Vi har opprettet et telefonnummer for folk som har behov for å snakke med helsepersonell. Alle henvendelser behandles konfidensielt. Personer som trenger ytterligere hjelp vil bli henvist videre, sier Johnsen.

Telefonnumrene som kommunen har opprettet i forbindelse med denne saken er:

  • Helsesøster tlf. 913 38 820 Helse- og omsorgssjef tlf. 975 22 073

Kommentarer til denne saken