Gå til sidens hovedinnhold

Advarer entreprenører over hele Nord-Norge: - Dette er snakk om omreisende kriminelle

Artikkelen er over 3 år gammel

Ber maskineiere sikre seg mot GPS-tyverier.

For to uker siden ble GPS-utstyr til en verdi av rundt halvannen million stjålet fra anleggsmaskiner i Skibotn i Storfjord samt Eidkjosen og Tromsdalen i Tromsø.

GPS-utstyret brukes av maskinførerne for å vite nøyaktig hvor man skal grave og utføre arbeidet helt presist.

- Omreisende kriminelle

Politiet advarer nå entreprenører i resten av landsdelen mot det man tror er omreisende kriminelle, og det man mener er bestillingstyverier.

- Dette er snakk om omreisende kriminelle, så vi kan ikke se bort ifra at de beveger til Nordland. Vi henstiller næringsaktørene som har GPS-utstyr i sine anleggsmaskiner om å foreta nødvendig sikring av sine verdier, skriver Håvard Fjærli, næringslivskontakt i Nordland politidistrikt, i en pressemelding.

Her slo tyvene til i mørket og stjal utstyr for langt over én million 

Kontaktet entreprenører

Politiet i Nordland har vært i kontakt med Statens vegvesen og ulike entreprenører som jobber langs E6.

- Politiet har ikke mulighet til å ta direkte kontakt med hvert eneste firma som kan tenkes å være utsatt for denne typen kriminalitet, men næringslivskontakten søker å nå flest mulig ved også å gjøre dette kjent via media, skriver Fjørli i pressemeldingen.

Entreprenører i Tromsø har de siste to ukene prøvd å forebygge nye tyverier ved å demontere det verdifulle utstyret og låse det inn etter endt arbeidsdag.

- Vi demonterer GPS-antennene etter arbeidets slutt, og tar utstyret med oss. Så monterer vi dem opp igjen om morgenen. Det medfører litt ekstra arbeid, men vi har sju maskiner med dette utstyret og kan ikke risikere at mer forsvinner, fortalte Trond Pettersen i TP Maskin til Nordlys 4. oktober.

TP Maskin er et av firmaene som er frastjålet GPS-utstyr.

Kommentarer til denne saken