Gå til sidens hovedinnhold

Urmaker-tyvene fikk med seg klokker verdt flere millioner

Artikkelen er over 3 år gammel

Her de første bildene av bilen som etter all sannsynlighet ble brukt til million-brekket mot Urmaker Jørgensen i Tromsø natt til 4. oktober.

I en pressemelding mandag ettermiddag bekrefter politiet for første gang et anslag over verdien som forsvant da de tre gjerningspersonene brøt seg inn i lokalene. Det dreier som om klokker verdt flere millioner kroner.

- Klokkene som ble stjålet beløper seg til flere millioner kroner i verdi. I samråd med eierne av butikken vil ikke politiet kommentere verdien nærmere, skriver politiet.

Politiiet ønsker stadig hjelp fra publikum i den videre etterforskningen til blant annet observasjoner og opplysninger om dette:

* Tyveri av en VW Passat sedan fra privatbolig på Tennes i Balsfjord litt etter midnatt 4. oktober

* Innbrudd i garasje natt til 4. oktober ved Oldervik i Malangen

* Hensatt VW Passat sedan i Nordfjordbotn i Malangen 4. oktober etter kl 04.30.

Bilen, som ble stjålet på Tennes i Balsfjord i timene før brekket, ble funnet 5. oktober på en traktorvei ved riksvei 858, ikke langt fra Nordfjordbotn.

Politiet oppfordrer også folk som bor på strekningene fra Ryaforbindelsen til Tromsø sentrum og også på Malangshalvøya til å sjekke om de har hatt innbrudd fra garasjer og uthus denne natta. Grunnen er at  verktøyet ble tatt i bruk under brekket kan stamme fra et slikt innbrudd.

I tillegg ønsker politiet kontakt med to førere av mørke personbiler som ble observert kjørende - muligens sammen - ved Piggsteinen på E6 øst for Nordkjosbotn onsdag 4. oktober rundt kokka 07.00. Ifølge politiet foretok den ene bilen en forbikjøring av den andre. 

Det mest konkrete sporet stopper imidlertid ved bilfunnet i Balsford kommune.

- Vi har sikret materiale i bilen som vi har sendt inn til analyse, sier politiadvokat Elin Nordgård Strand.

Politiet sitter også på bilde av bilen fra selve åstedet den natta brekket fant sted.

- Det er det samlede etterforskningsbildet som gjør at vi mener dette er bilen som ble brukt.

Nordgård Strand sier at de ikke sitter på opplysninger om biltyveri i området som kan knyttes til videre transport fra Nordfjordbotn.

Se video fra innbruddet under:

Video av innbruddet

Politiet offenliggjorde i dag også bilder av verktøyet som ble brukt til å både ta seg inn i lokalet og også knuse monterne hvor klokkene befant seg.

- Håpet er at noen skal kjenne igjen slegga og spettet, kanskje kan det være stjålet i Balsfjord- eller Tromsø-området, sier Nordgård Strand.

Hvem de tre gjerningspersonene kan være er politiet ikke noe nærmere et svar på.

- Vi holder alle muligheter åpne. Det kan være omreisende eller tilreisende, eller fra et lokalt miljø. Vi sjekker blant annet opp mot noen hendelser på innlandet, sier Nordgård Strand.

Kommentarer til denne saken