Gå til sidens hovedinnhold

Filmet med mobilen mens han voldtok sovende kvinne

Artikkelen er over 3 år gammel

Mann i 30-årene dømt til fire års fengsel.

En mann fra Midt-Troms er i Senja tingrett dømt for voldtekt etter at han hadde seksuell omgang med ei kvinne som i ruset tilstand sovnet på sofaen. Mannen filmet deler av hendelsen med mobiltelefonen sin.

I retten forklarte mannen at kvinnen etter ei stund hadde våknet og at hun «var med på det».

Dette skriver Nordlys.

Satte seg i dusjen og gråt

Kvinnen forklarte på sin side at hun ikke husket noe av det som skjedde, og at hun da hun våknet fant en lapp i bh-en der mannen hadde skrevet: «Har det på film».

Han skal etterpå ha vist henne videoopptakene. I retten forklarte kvinnen at hun ble sint da hun så opptakene, og sa at han var en syk mann som risikerte fengsel. Hun sa også at hun var så opprørt at hun satte seg i dusjen og gråt.

Mannen hevdet i retten at han trodde kvinne ville like det, og at han så på det som en spøk. Retten slår fast at kvinnen ikke hadde samtykket til at han kunne ha seksuell omgang med henne mens hun sov. Dermed rammes det uansett av voldtektsbestemmelsen. 

Fire år og 160.000 kroner

Mannen ble i tillegg til voldtekten også dømt for vold og trusler i andre sammenhenger. Han er tidligere dømt for en rekke ulike overtredelser, blant annet for vold og mishandling i nære relasjoner mot samme kvinne.

Han ble ilagt en straff på fire års fengsel, og må i tillegg betale 160.000 kroner i oppreisningserstatning til kvinnen.

Kommentarer til denne saken