Mishandlet samboer i fem år - slo, sparket og truet med å stenge henne ute i 30 minus

Illustrasjonsfoto

Illustrasjonsfoto Foto:

Av

Mannen fra Midt-Troms må i fengsel og punge ut både erstatning og oppreisning.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

En 52 år gammel mann er i Senja tingrett dømt til fengsel i ett år og fem måneder for familievold.

Mannen nektet skyld da saken mot ham gikk for tingretten. Han hevdet at anklagene mot ham er fabrikkerte, men han ble ikke trodd på av retten, skriver Nordlys.

Tvert imot mener retten at han fra januar 2009 til oktober 2014 utsatt sin tidligere samboer for trusler, psykisk og fysisk vold. Det baserer de på forklaring fra de fornærmede, men også fra tidligere kjærester av mannen som kunne fortelle om aggressiv og voldelig oppførsel.

Flere voldsepisoder

Retten har fulgt påtalemyndigheten når de har beskrevet en rekke konkrete episoder:

  • Mannen skal ha dyttet, kastet og slått kvinnen flere ganger.
  • Ved en anledning skal han ha satt seg over henne og tatt kvelertak på henne slik at hun fikk problemer med å puste.
  • Han skal ha slått vann og øl over hodet hennes, truet, kjeftet, kalte henne stygge ting og beskyldt henne for utroskap.
  • En gang skal han også ha truet med å stenge henne ute i 30 minusgrader.

Kvinnens barn skal også ha vært vitne til volden - om ikke direkte:

«Riktignok har ikke barna sett noe voldsbruk, men dette finner retten ikke avgjørende. For barn kan det etter rettens vurdering være minst like skremmende å overhøre at deres egen mor blir utsatt for vold», heter det i dommen fra Senja tingrett.

Slo mann med gitar

Mannen er også dømt for å ha utøvd vold mot sine egne barn i perioden 1997 til 2004. Videre dømmes han for en rekke andre episoder:

  • I juni 2014 slo han en annen mann gjentatte ganger med en gitar på en hytte i Bardu. I januar året før kastet gjenstander han mot en annen mann slik at vedkommende falt og pådro seg et kutt.
  • I tillegg er mannen dømt for å ha truet kvinnen han har barn sammen, ordensforstyrrelse og for å ha nektet å oppgi personalia til politiet.
  • Han dømmes også for skadeverk etter at han slo til en bil slik at det oppsto lakkskader. Opptrinnet resulterte også i et erstatningskrav på over 8000 kroner.

I tillegg til fengselsstraffen dømmes mannen til å betale 70.000 kroner i oppreisning til eks-samboeren, samt 20.000 kroner til begge barna hennes.

Artikkeltags