Onsdag ble det kjent at Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon skal besøke NM i alpint i Narvik 4. og 5. april.

– Vi vet at Kronprins Haakon i likhet med den øvrige kongefamilien er svært skiinteressert. Vi setter derfor stor pris på at Kronprinsen kan komme til Narvik, og vi gleder oss stort til det, sier Erik Plener, leder for hovedkomiteen for NM 2022.

NM i alpint arrangeres 30. mars til 5. april.

Program planlegges

Kronprins Haakon skal etter planen følge andre omgang i storslalåm for både kvinner og menn mandag 4. april og andre omgang i slalåm dagen etter.

– Det endelige programmet er ikke klart enda, og vi holder på å få detaljene på plass sammen med Statsforvalteren. Det er Statsforvalteren som er ansvarlig for programmet, sier Plener.

Programmet må også godkjennes av Slottet.

Stas med besøk

Plener sier de har bra kontroll i forkant av NM, og han tror ikke at kronprinsen har vært på NM-arrangement i Narvik tidligere.

– Betyr kronprinsens besøk noe i forhold til VM-søknaden?

– Jeg tror ikke det betyr noe i forhold til VM-søknaden, og tror ikke at de som tar beslutningen ser så mye på det. Men det betyr en del for oss som arrangører og alle de frivillige. Det er stas å få besøk av noen fra kongehuset, sier Plener.

Han tror ikke beslutningstakerne følger så nøye med hvem som besøker NM i Narvik, og vet enda ikke om det kommer noen fra komiteen hit i løpet av arrangementet.

Får prøve løypene

– Får kronprinsen prøve NM-løypene om han har lyst?

– For vår del får han lov å både prøve løypene og være sklier også om han har lyst. Men programmet er altså ikke klart enda, sier Plener.

Kronprins Haakon har for øvrig vært i Narvik-regionen en rekke ganger på oppdrag.