Måtte stenge skolen da vannet frøs

MÅTTE STENGE: Rektor på Beisfjord skole, Ørjan Halvorsen, hadde ikke noe annet valg enn å sende elevene hjem ettersom vann var blitt til is.

MÅTTE STENGE: Rektor på Beisfjord skole, Ørjan Halvorsen, hadde ikke noe annet valg enn å sende elevene hjem ettersom vann var blitt til is. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Fikk seg en kald overraskelse da de kom på jobb.

DEL

Kulden har for lengst gjort sitt inntog, og har skapt problemer her og der.

Noen som merker det er det de som har noe som helst å gjøre med Beisfjord skole. For da rektor Ørjan Halvorsen kom på jobb mandag morgen merket han at vannet var frosset.

– Mest sannsynlig har det skjedd etter et lite væromslag nå. Telen har slått til og gjort slik at vannet har frosset. Jeg var her på lørdag, og da var det vann, sier Halvorsen.

Rektoren mistenker dermed at vannstoppet har skjedd en gang fra søndag til mandag.

Som følge av at de bare har vann i fast form er alle elever sendt hjem fra skolen. Foreldre og foresatte er kontaktet, og samtlige elever skal være tatt hånd om.

– Nå har vi rørleggere som jobber med saken. De vet ikke helt hvilken løsning det blir ennå, forteller rektoren.

På det meste er det cirka 120 personer i skolebygget på dagtid.

– Og da er tilgang på vann et must. Så mange personer må på toalettet, og vaske fingrene og så videre. Man ser hvor avhengig man er av vann. Vann må man ha, hvis ikke blir det bare tull, sier Halvorsen.

Rektoren varsler at det blir skoledrift allerede tirsdag, vann eller ei.

– Vi er lovet at vi skal ha ei eller annen løsning på vannet. Og skole blir det uansett. Om det blir her på bygget, ute eller et annet sted vet jeg ikke, men skole blir det, forsikrer han.

For åtte år siden skjedde det samme etter frostskader. Da ble løsningen å lage ei «bypass-løsning».

Les også:

Artikkeltags