– Ikke alle er på hytta

GLEDER SEG: Søndag 2. august inviteres det til «Sommerbarokk» konsert i Narvik kirke. Fra venstre: Willem Mathlene, Lisa Øien og Ingjerd Grøm. Alle foto: Kristoffer Klem Bergersen

GLEDER SEG: Søndag 2. august inviteres det til «Sommerbarokk» konsert i Narvik kirke. Fra venstre: Willem Mathlene, Lisa Øien og Ingjerd Grøm. Alle foto: Kristoffer Klem Bergersen

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Har du savnet en musikkopplevelse i sommer? På søndag kan du bøte på det – i kirka.

DEL

– Dette er jo det beste stedet å ha en konsert på. Du skal reise bra langt for å finne et konsertlokale som er bedre, konstaterer Lisa Øien med et smil.

Et lite avbrekk

Hun har gjort unna ferien, og hverdagen på Høgskolen i Narvik har startet for henne. Da passet det godt å bli invitert til å synge på en konsert arrangert av kantor i Narvik kirke, Ingjerd Grøm.

– Vi gjør jo dette for å gi folk et lite avbrekk. Det er forholdsvis lite som skal til for å arrangere en slik konsert. Og for dem som synes kirkebenkene er harde så vil konserten bare vare en liten time. Og vi har puter, sier Ingjerd Grøm.

Som kantor spiller hun mye i kirka, hele året gjennom. Men det er forskjell på orgelmusikk til salmer under gudstjenester, og konserter.

Med seg har hun fått Willem Mathlener og Lisa Øien. Sommerkonsertene i kirka har vært en tradisjon i flere år, men ikke på et fast tidspunkt, og heller ikke innholdet eller musikerne har vært fast.

To sommerbarokker

– Vi arrangerer alt etter som det dukker opp musikere. Nå er det lokale musikere, og vi skal spille litt lette musikk – ikke det tyngste av barokken.

De blir heller ikke å spille hele verkene, men snutter av verkene, og kaller konsertene «Sommerbarokk».

Den første blir nå på søndag den andre august, mens neste blir 19. august.

Nå på søndag vil de tre spille fire arier fra Händels Messias, i tillegg til deler av Dietrich Buxtehudes kantate. I tillegg vil Willem Mathlener spille to satser fra J.S. Bachs solosonate, mens Ingjerd Grøm vil spille to verk av Buxtehude for solo orgel, blant annet.

I torsdagens papirutgave av Fremover skrev vi at den andre av de to konsertene er 19. oktober.

Dette er selvsagt feil, og de korrekte datoene skal være nå søndag 2. august, og 19. august.

Artikkeltags