Fra Bodø er det Iris som er stjerna

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Vaffelgeneraldinne Iris Edvardsen sørger for at politifolk i Bodø har stabilt blodsukker.

DEL

Det blir resten av landet nærmere orientert om når det torsdag er det premiere på dokumentarserien Lov og orden på TVNorge.
 

I Lov og orden har TVNorge sendt ut 35 team for å filme det norske politiet i ett døgn.

Gjennom 24 timer følger teamet politiet tett, fra nord til sør, for å se alt de foretar seg.
 

I programmet blir seerne også kjent med dem som ikke er så synlige i media og for publikum.
 

Viktig jobb

- Fra Bodø er det Iris på kantina som er innslaget, ikke politifolk i full mundur ute på oppdrag, forklarer informasjonsrådgiver Tove Kaspersen ved Bodø politistasjon til Avisa Nordland.
 

Iris representerer de mange som gjør en jobb som ikke er så synlig i politiet. Men likevel viktig, presiserer Kaspersen.
 

Og Iris Edvardsen er en verdig representant for politiet i Salten.
 

Uniform

Iris har jobbet i kantina på politihuset i tre år, og har med stødig hånd kombinert orden og system med kjærlighet og omsorg.
 

- Min jobb er blant annet å sørge for at politiet i Bodø har stabilt blodsukker, sier Iris som har gitt seg selv tittelen vaffelgeneralinne og laget sin egen uniform for å «blend in», som hun kaller det.
 

«Uniformen» har påskriften Kantine på ryggen, Boller på brystkassa og vaffelhjerter på skulderklaffene.
 

- Men om jeg er vaffelgeneralinne betyr ikke det at her puttes vafler i folk hver dag. Vi har vaffelonsdag, og det holder vi oss strikst til. Vi skal ikke ha feite politifolk heller, smiler Iris.
 

Godt humør

Kantinedama smiler i grunnen ofte.
 

- Humør må man ha. Det finnes en del moroklomper her på huset også. Det liker jeg. Godt humør er smittsomt, ler Iris, som ikke bare lager mat til de ansatte på huset. I TV-programmet får seerne blant annet følge maten fra hennes kjøkkenkrok og ned til arresten.
 

- Å lage fangemat er også en del av jobben min. Alle trenger litt omsorg i form av god mat. Også slitne personer som oppholder seg i arresten, sier Iris.
 

Kollegapris

Før Iris begynte å jobbe i kantina gikk driften der på omgang, og mange satt hver for seg på sine pauserom og spiste lunsj.

Men nå har Iris skapt en så god atmosfære i kantina at de fleste tar lunsjen der. Og i 2013 ble hun tildelt kollegaprisen i Politiet.
 

- Jeg trives med å lage mat og trives med å prate med folk. Så her trives jeg, sier Iris og røper at filmteamet var innom var det var det fredag og bakedag.
 

- Da har vi kanelsnurrer og wienerbrød. Det er ikke hver dag det heller, smiler hun.
 

Innslaget kommer på TVNorge torsdag klokka 20.30.

Artikkeltags