Prisvinnende pianist på podiet

TIL SJØMANNSKIRKA: Den prisvinnende pianisten Kiryl Keduk kommer til Sjømannskirka i Narvik.

TIL SJØMANNSKIRKA: Den prisvinnende pianisten Kiryl Keduk kommer til Sjømannskirka i Narvik.

1. september kommer den prisvinnende pianisten Kiryl Keduk til Sjømannskirka i Narvik.

DEL

Kiryl Keduk fra Hviterussland har vunnet priser i mer enn 15 internasjonale konkurranser, har spilt på de mest prestisjefylte konsertstedene i hele verden og har studert blant de beste musikerne i verden. 1. september kommer pianisten til Sjømannskirka.

Keduk begynte å spille piano som seksåring, og allerede som tiåring spilte han i et symfoniorkester. Siden har det gått slag i slag for det unge talentet, og i dag kan Keduk se tilbake på en karriere som blant annet består av seier i en rekke internasjonale pianokonkurranser. Blant dem Vladimir Goravits-konkurransen i Kiev, Atyhur Rubenstein-konkurransen i Polen og James Mottram-konkurransen i Manchester.

I 2013 ga Kiryl Keduk ut sitt første album, "My polish diary", som høstet god omtale og ros fra kritikere over hele verden. Keduk har også gjestet en rekke store festivaler, blant annet "Kissinger SOmmer" som er en spesielt prestisjetung festival. Bare seks musikere blir invitert til å delta her.

Keduk står selv bak festivalen "Tizen House" i Hviterussland, en festival han selv var med på å etablere. I dag er festivalen, der Keduk er arrangør og kunstnerisk leder, en av de viktigste musikalske hendelsene i Hviterussland.

Send inn tekst og bilder «

Del tekst og bilder fra din kulturopplevelse med oss, eller send forhåndsstoff til redaksjonen

Artikkeltags