Tre lokale kan få Drømmestipendet

Nominert: Vinicjuzh Kowalezyk fra Evenes er nominert til ­Drømmestipendet fordi han er en talentfull breakdanser.

Nominert: Vinicjuzh Kowalezyk fra Evenes er nominert til ­Drømmestipendet fordi han er en talentfull breakdanser.

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

For både Kristian Seines (18) fra Narvik, Vinicjuzh Kowalezyk (16) fra Evenes, og Sander Røberg (14) fra Tjeldsund er nominert til Drømmestipendet 2016.

Bestill Fremover+ i 8 uker for kun 99,- og få tilgang til alt digitalt innhold

Må vente til 12. mai

Det samme er 334 andre unge kulturutøvere over hele landet. Og de venter i spenning, for det er bare 100 totalt som får stipendet på 10.000 kroner. Et stipend som deles ut av Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping.

Avgjørelsen offentliggjøres torsdag 12. mai, og følges opp av høytidelige utdelinger i hjemkommunene til de som får Drømmestipendet. De tre ungguttene fra Narvik, Evenes og Tjeldsund konkurrerer med 16 andre nominerte fra Nordland.

Satser og har drømmer

Det er 13. året på rad at Norsk Tipping og Norsk kulturskoleråd deler ut til sammen én million kroner til hundre enkeltpersoner og grupper.

Likheten mellom alle de nominerte er at de har talent og satser hardt for å utvikle seg videre innen det de driver med. Og det de driver med er alt fra dans, musikk, teater, skapende skriving, sirkus, og visuell kunst.

Følg Fremover på Facebook og få siste nytt først

Vil studere musikk

Kristian Bøhler Seines fra Narvik er i ferd med å avslutte andreåret som elev ved musikklinja på Solhaugen. Han forteller at drømmen er å bli utøvende musiker.

Saken fortsetter under bildet.

Kristian ønsker å søke konservatoriet i Trondheim, Oslo eller Tromsø for å starte en utdanning innen for klassisk gitar. Han er forberedt på at det kan ta veldig lang tid å utdanne seg som musiker.

Inspirert av storebror

I så fall vil Kristian følge i fotsporene til storebror Fredrik, som først gikk musikklinja på Solhaugen, og nå studerer gitar ved konservatoriet i Trondheim.

– Fredrik har hjulpet meg veldig mye ved å øve sammen med meg. Han er lett å samarbeide med, og han er også et forbilde for meg.

– Hva synes du om å være nominert til Drømmestipendet?

– Jeg trodde aldri at jeg skulle bli nominert, så jeg er stolt. Om jeg skulle være så heldig å få stipendet, så vil det bety utrolig mye for meg, sier Kristian Bøhler Seines.

Drømmer om å bli kjent

Sander Røberg fra Tjeldsund er elev i kulturskolen i Evenes, Tjeldsund, Skånland (ETS). Han spiller trommer i band, og øver mye sammen med musikklærerne sine.

Drømmen til Sander er å bli så god som mulig til å spille trommer. Han vil lære av de beste, og drømmer om en dag å spille i et kjent rockeband.

Saken fortsetter under bildet.

Nominert: Sander Røberg fra Tjeldsund er nominert til ­Drømmestipendet fordi han er en talentfull slagverker.

Nominert: Sander Røberg fra Tjeldsund er nominert til ­Drømmestipendet fordi han er en talentfull slagverker.

Danser eller DJ

Vinicjuzh Kowalezyk fra Evenes er opprinnelig fra Polen, men har bodd i Norge i to år. Hans drøm er å jobbe med musikk. Det kan være som utøver av breakdance, som DJ, eller som musikkprodusent. Det å spille eller danse på konserter er den store drømmen hans.

Har betydd mye

Hvert år nominerer norske kommuner unge i alderen 13–20 år. Det kan nomineres inntil seks personer innen dans, musikk, teater, skriving, og kunst.

At Drømmestipendet henger høyt er antallet nominerte et godt tegn på. De som blir tildelt stipendet sier alle at det betyr mye for dem.

Ingen «lokale» i 2015

Hver kategori har sin jury. I tillegg finnes en egen drømjury. Disse har allerede bestemt seg, men Kristian fra Narvik, Vinicjuzh fra Evenes, og Sander fra Tjeldsund må ennå smøre seg med tålmodighet i noen dager før de får vite avgjørelsen.

De siste fra vårt distrikt som mottok Drømmestipendet var Ingrid Elisabeth Jerstad (2012), og Emilie Storø (2013) fra Narvik, og Gard Berg Jensen (2014) fra Evenes. I fjor havnet nærmeste stipend i Harstad.

Hold deg oppdatert uansett hvor du er. Last ned Fremovers app og få varsel på mobilen om blant annet store nyheter, trafikkulykker og stengte veier i regionen.

App for iPhone

For Android

Send inn tekst og bilder «

Del tekst og bilder fra din kulturopplevelse med oss, eller send forhåndsstoff til redaksjonen

Artikkeltags