Inviterer til sommerkonserter i kirka

En av Europas dyktigste konsertorganister, Hans-Ola Ericsson, gjester Narvik kirke i sommer.

En av Europas dyktigste konsertorganister, Hans-Ola Ericsson, gjester Narvik kirke i sommer. Foto:

Denne uka blir det to sommerkonserter i Narvik kirke.

DEL

Den første går av stabelen tirsdag. Da kan publikum få oppleve den russiske duoen "Clarinet and Organ. Duoen består av de to musikerne Yegor Kolesov (orgel) fra st. Petesburg og Ruslan Shmelkov (klarinett) fra Moskva.

På sommerturne i Nord-Norge

Kolesov ble født i 1989 og er utdannet fra St. Petersburg, Moskva og Nederland. Han har vunnet flere priser og turnert vidt. Han underviser for tiden i St. Petersburg i tillegg til å konsertere. Shmelkov er utdannet i Ufa, Moskva og Nederland og har turnert over hele Europa. Han underviser ved siden av den utøvende virksomheten.

Duoen er på sommerturne i Nord-Norge og har tidligere spilt konserter og på festivaler i St. Petersburg, Moskva. Paris, Helsinki og Tallinn. De legger vekt på å utvide repertoaret for klarinett og orgel, og transkriberer derfor en del selv. De er spesielt interesserte i musikk fra England og Skandinavia, og på konserten får vi høre musikk av Mozart, Vaughan Williams, Kjell Mørk Karlsen, Eilert Magnus Hægeland, Rachmaninov og Francis Poulenc.

Europas dyktigste konsertorganist til Narvik

Torsdag er det Hans-Ola Ericsson som setter seg ved orgelet i Narvik kirke. Ericsson omtales som Europas dyktigste konsertorganisert. Han er også både komponist og professor.

Ericsson studerte orgel i Sverige og Tyskland, og hadde i tillegg privatundervisning med Olivier Messiaen. Hans komplette innspillinger av Messiaens orgelverker regnes som banebrytende, og hans utgivelser resulterte i Svenska fonogrampriset flere år på rad. Ericsson har turnert som konsertorganist i Europa, USA, Canada og Japan, og er kjent for sine fremføringer av samtidsmusikk.


Send inn tekst og bilder «

Del tekst og bilder fra din kulturopplevelse med oss, eller send forhåndsstoff til redaksjonen

Artikkeltags