– Aldri vært i Norge

Spiller: Nine Below Zero er det mest kjente av bandene som spiller på Sementblues. De har blant annet spilt sammen med The Who og the Kinks. De har mellom 200–250 konserter i året.

Spiller: Nine Below Zero er det mest kjente av bandene som spiller på Sementblues. De har blant annet spilt sammen med The Who og the Kinks. De har mellom 200–250 konserter i året.

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Flere av artistene som skal spille på Sementblues har aldri før opptrådt i Norge. Det synes festivalgeneral Freddy Iversen er merkelig.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

Han er svært godt fornøyd med artistene som skal opptre på festivalen som starter nå på torsdag. Flere av artistene har aldri før spilt i Norge, og mange er velkjent i bluesverden.

Første gang

En av de som aldri før har spilt i Norge er Big Daddy Wilson. Hans musikk er vanskelig å kategorisere, fordi han trekker på et bredt stilistisk spekter av blues, folkemusikk, soul og gospel.

Hans album har mottatt gode kritikker.

En annen av artistene på årets Sementblues som heller ikke har spilt i Norge før, er Shawn Pittman fra USA.

Han begynte å ta pianotimer som åtteåring. Senere begynte han å snike seg inn på sin eldre brors rom for å spille på hans trommesett. Da han fylte fjorten byttet han til gitar. Hans første album kom ut i 1996.

Prøver å skille seg ut

– Vi prøver å booke artister som ikke alle andre har på sitt program. Det er vi stolt over, men vi synes det er merkelig at Big Daddy Wilson og Shawn Pittmann aldri før har spilt i Norge, sier Freddy Iversen.

Sementblues har også booket BB & The Bluesshacks. De har aldri før spilt i Nord-Norge. Bandet har turnert i 25 år rundt om i verden, kommer fra Tyskland og har oppnådd kultstatus verden rundt. De spiller en blanding av Rythm & Blues og et snev av Sixtys soul.

De har fått en rekke utmerkelser, og kan blant annet smykke seg med tittelen «Beste blues band i Europa». Det ble de kåret til av franske musikkredaktører.

Variert

For Sementblues er det viktig at programmet er variert.

– Mange som ikke har særlig kjennskap til blues, kaller blues for kjedelig musikk. Men det er mange stilarter innen blues, og fra første dag bestemte jeg meg for å booket et variert program. Det har vi hatt suksess med, forteller han.

Iversen forteller at han har fått tilbameldinger på at det var kjempefin musikk.

– Det beviser bare at jeg har rett. Du finner alt mulig innen blues-sjangeren, sier han.

Fornøyd

En av bookingene han er svært godt fornøyd med er Hans Theessink.

– Han er en gammel ringrev og et stort navn i bluesverden. Jeg har fått mange positive tilbakemeldinger på at han kommer.

Hans Theessink er fra Nederland. Han er gitarist, sanger og låtskriver, bor i Wien og spiller blues og roots (særlig i Delta blues-stilen).

Han begynte sin platekarriere i 1970, og har gitt ut en rekke album.

Mest kjente band

Det mest kjente bandet de har booket er Nine Below Zero. Bandet er britisk, og betyr ni kuldegrader. De startet opp i 1979, og suksessen kom for fullt etter at albumet «Live at the Marquee» kom ut i 1980.

De har jobbet med engelsk blues sin grandfather Alexix Korner.

De har turnert med The Who og The Kinks. De har turnert i tre tiår, og har mellom 200–250 spillejobber i året.

Ellers spiller: Blåcompaniet, Stacie Collins, Memo Gonzales & The Bluescasters, Mark Feltham & Dennis Greaves Duo, Angela Brown, Honeyboy Slim & The Bad Habbits og Ratapakk.

Ser bra ut

Iversen har ikke oversikt over billettsalget, men regner med at det «løsner» denne uken.

Sementblues starter torsdag og varer hele helgen.

– Vi har aldri før hatt så mange som har bestilt plass til bobil og campingvogn som i år, så vi regner med stort trøkk, sier han.

Han håper på godt vær, selv om konsertene foregår i telt, kirka og kroa.

– Det er mange som kommer hjem denne helgen, og legger ferien til Sementblues. Vi satser på en kjempehelg og gleder oss veldig, sier Iversen.

Artikkeltags