Viser sterk film om egen barndom – og erfaringene med en alkoholisert mor

Natta pappa henta oss

Natta pappa henta oss Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Filmen «Natta pappa henta oss» handler om filmskaper og regissør Steffan Strandberg egen barndom og erfaringer med en alkoholisert mor.

DEL

Elevene på 5.–7. klassetrinn i Lødingen, Tjeldsund, Tysfjord, Evenes, Narvik og Ballangen får se filmen. Den sendes ut som en del av den kulturelle skolesekken i Nordland.

Filmen handler om filmskaper og regissør Steffan Strandberg egen barndom og erfaringer med en alkoholisert mor. Han blander duse hjemmevideoer, uttrykksfulle animasjoner og en nær fortellerstemme for å ta oss med gjennom sin egen utrygge barndom; og om natta som ble så avgjørende for ham og lillebroren.

Filmvisningene blir ledet av Steffan og lokal skolehelsetjeneste.

Følte ingenting

Da moren til Steffan døde følte han ingenting. Ikke sorg. Ikke lettelse. Hvordan ble det sånn? Han forsøker i den gripende filmen å forsone seg med barndommen hos en mamma som valgte alkohol og flasken framfor sine barn. Steffan Strandberg har valgt ut et knippe sterke minner fra sine barndomsår som umiddelbart tar oss inn i den omsorgssvikten han og broren opplevde.

I en Pandoras eske av fortrengte minner dukker både morsomme høydepunkt, spennende eventyr og såre etterspill opp.

«Natta pappa henta oss» er et stemningsfullt, sårt og ganske sint oppgjør, skriver han i beskrivelsen av filmen.

Med en sterk historie som fungerer både som en tidløs fortelling om foreldresvikt, samtidig som den tar oss med til en brytningstid i overgangen mellom 70- og 80-tallet, hvor fars muligheter til å få foreldreretten begynner å røre på seg i Norge.

Artikkeltags