– Det er et besøk langt over det jeg hadde forventet, sier en meget godt fornøyd Renée Katrin Bjørstad.

Beste siden 2010

Den lokale Aurora-sjefen opplevde sin første Store Kinodag som ansvarlig for det kinoprogrammet publikum i Narvik ble tilbudt. Et tilbud som altså slo meget godt an.

– Vi viste til sammen 12 filmer i løpet av lørdagen, og at så mange som 845 velger å gå på kino denne dagen er spesielt imponerende med tanke på at de fysiske forholdene her hos oss ikke akkurat er de beste for tiden, sier Bjørstad.

Med henvisning til at deler av kinoen er under ombygging, og at billettsalg og kiosk befinner seg et helt annet sted. Hun må faktisk tilbake helt til det samme arrangementet i 2010 for å finne et bedre besøk.

Den gangen solgte kinoen hele 1.047 billetter til Kinodagen. Men så ble det da også vist 16 forskjellige filmer.

Populære familiefilmer

Barn- og barnefamilier sammen med ungdom, utgjør en vesentlig del av kinopublikum i Narvik gjennom hele året. Ikke uventet var det også disse gruppene som kjøpte flest billetter i løpet av Kinodagen.

Her i landet har vi i årevis gått rundt og ventet på en ny, stor førjulsfilm som kan rulle og gå over kinolerretene i årevis fremover. Oversikten for besøket på Kinodagen at denne filmen sannsynligvis heter «Snekker Andersen og Julenissen». Lørdag ble den sett av 197 i Narvik. De neste filmene på listen av mest sette var «Doctor Strange» med 134 besøk, og «Trolls» med 108.