Kommer med krigsbok fra Ramsund: – De beste i verden som aldri var i strid

SKRIBENT: Forfatteren Ingar Johnsrud er en erfaren skribent, med en lang karriere i blant annet VG. Nå satser han på heltid som forfatter. Pressefoto: Jarli & Jordan.

SKRIBENT: Forfatteren Ingar Johnsrud er en erfaren skribent, med en lang karriere i blant annet VG. Nå satser han på heltid som forfatter. Pressefoto: Jarli & Jordan.

Artikkelen er over 3 år gammel

Suksessen fra den første boken gjør at han nå for alvor satser på forfatterskapet.

DEL

Ingar Johnsrud er bosatt i Oslo og har tjent til livets opphold med å jobbe i pressen. Nærmere bestemt i over 15 år i VG. Men det var bare inntil han bestemte seg for å følge sin skrivelidenskap helt ut, nå er han forfatter på heltid.

Den siste og også andre boken hans, «Kalypso», tar utgangspunkt på Ramsund og følger en gruppe marinejegere under slutten av den kalde krigen. Forfatteren har satt seg godt inn i historien.

Nøye research

For å best mulig ha mulighet til å kunne skildre hvordan livet for marinejegerne i Ramsund var har han tatt kontakt med lokale folk der fra.

– I tillegg har jeg vært i kontakt med Forsvaret som har gitt meg god informasjon om blant annet hvilke våpen de brukte under den tiden handlingen tar for seg, forteller Johnsrud til Fremover.

Som vil si på 90-tallet under oppløsningen av Sovjetunionen. Han oppgir at han som journalist har vært mye i området ved Ramsund, selv om han ikke har vært eksakt der.

– Men jeg har sjekket alt godt via digitale hjelpemidler hvis jeg har vært i tvil. Og så har jeg sett dokumentarer og lest det meste jeg har kommet over fra Ramsund, sier forfatteren.

Følg Fremover på Facebook og få siste nytt først

Spennende tid

«Kalypso» er oppfølgeren til «Wienerbrorskapet» som kom i fjor. Den ble solgt til 20 land.

– Den første boken trekker opp noen historiske linjer som nå blir fulgt opp i den neste boken. Den er som en krimroman som tar for seg maktvakuumet som var i Sovjetunionen ved deres fall. Marinejegerne vi følger i boken trener til et oppdrag som utspiller seg på Kolahalvøya, avslører Johnsrud.

Han sier at fortellingen han skriver er fiktiv, og beskriver den som et eventyr. Detaljene og historien bak er imidlertid så sann som over hodet mulig.

– Forsvaret på den tiden var annerledes enn i dag. Men disse 15–20 marinejegerne på Ramsund var kanskje de beste i verden som aldri var i strid, sier Johnsrud.

Bestill Fremover+ i 8 uker for kun 99,- og få tilgang til alt digitalt innhold

Saken fortsetter under bildet:

Vanskelig skille

Som journalist måtte Ingar Johnsrud forholde seg til at alt som ble skrevet skulle være sant. Det trenger han ikke tenke på nå.

– Det var utfordrende i starten, men nå føles det bra, sier Johnsrud.

Hold deg oppdatert uansett hvor du er. Last ned Fremovers app og få varsel på mobilen om blant annet store nyheter, trafikkulykker og stengte veier i regionen.

App for iPhone

For Android

Artikkeltags