Boken suksess før den havnet i butikkhyllene

STRIKKEBOK: Narvikjenta Charlott Pettersen gir ut strikkebok «Den store guttestrikkeboka». Boken er å finne i bokhandlere over hele landet fra neste uke, og på nett. Allerede før den er i butikken er interessen så stor at forlaget trykker opp et opplag til.

STRIKKEBOK: Narvikjenta Charlott Pettersen gir ut strikkebok «Den store guttestrikkeboka». Boken er å finne i bokhandlere over hele landet fra neste uke, og på nett. Allerede før den er i butikken er interessen så stor at forlaget trykker opp et opplag til.

Artikkelen er over 6 år gammel

Allerede før boken er i butikken, er den en så stor suksess at den er trykt opp i et nytt opplag.

DEL

Narvik-jenta Charlott Pettersen driver en av Norges største barneklærblogger, og har alltid vært opptatt av klær. Da hun selv fikk en gutt som i dag er 3,5 år, oppdaget hun virkelig hvor dårlig utvalg det er i gutteklær.

Urettferdig

I kjedebutikkene fant hun veldig lite klær til gutter.

– Det er urettferdig at det at det finnes så lite fine klær til gutter. De må også få lov å kunne pynte seg litt i hverdagen, mener hun.

Opptatt av strikk

Charlott har hele tiden vært opptatt av strikking, og strikkeklær til de minste har alltid vært en gjenganger på bloggen. Hun har lett i skuffene til bestemoren og andre etter gamle mønstre, fått de «modernisert» og byttet ut farger. Dette har blitt svært populært, og hun har til og med selv begynt å strikke.

– Det er det mest meditative jeg har gjort, og anbefales. Kan jeg strikke, kan alle!

Ble spurt

Juritzen forlag ringte henne i november i fjor, og spurte om hun kunne lage en strikkebok. Ganske snart kom ideen om å lage «Den store guttestrikkeboka». Forlaget tente på ideen, i januar fikk hun oppdraget og i mars skulle boken være ferdig.

– Det ble hektisk. Men heldigvis hadde jeg en god del oppskrifter fra før, jeg har fått designet egne og funnet frem andre oppskrifter. Mange har vært i sving for å strikke for meg, og vi rakk det, sier hun og ler.

Redesign

Gamle oppskrifter har ikke vært noe problem å få bruke, men de måtte redesignes.

– Barn brukte tøybleier før i tida, og klærne hadde mye større rumper enn i dag. Dermed må gale mønstre minskes for å passe «pampersunger». Jeg måtte også finne nytt garn som passet til strikkefastheten. Det var mye akryl før, og i dag strikker de fleste i naturlige materialer som ull.

Også for jenter

Selv om boken heter «Den store guttestrikkeboken», kan alle oppskriftene også strikkes til jenter. Det er bare å endre farger, knapper og andre detaljer.

– Det er ingen av oppskriftene i boken jeg ikke ville kledd på en jente. Før i tiden var klærne litt mer unisex enn i dag, synes hun.

Suksess

Boken kommer først i bokhandelen neste uke, men allerede er boken så populær at andre opplag er bestilt. Første opplag var på 5.000 eksemplarer.

Haugen Bok la den ut på nett i forrige uke, og da var den nest mest solgt. Mange forhåndsbestilte boken.

Den blir også omtalt i bokklubben, og har blitt en snakkis i sosiale medier.

Dekker et behov

Charlott tror suksessen skyldes at boken dekker et behov hos mange som har gutter.

– Dette kan bli den perfekte gaven til mødre med gutter, bestemødre og tanter, sier hun og ler.

Boken selges over hele landet og på nett.

Charlott har masse ideer.

– Det er sykt hvor mange ideer som kommer når du holder på med en bok.

Hun innrømmer glatt at hun har lyst til å lage en bok til. Det er mange oppskrifter som ikke fikk plass i den første boken.

– Jeg håper inderlig at det blir en oppfølger. En dag...

Artikkeltags