Bokgave til biblioteket

Av
Artikkelen er over 14 år gammel

Fylkesbiblioteket i Narvik har fått en flott tilskudd til sin boksamling. De verdifulle bøkene pluss et bilde av maleren Henrik Sørensen ble overrakt under litteraturseminaret i Vinterfestuka.

DEL

Årets litteraturseminar hadde fokus på det flerkulturelle Nordkalotten, og så spesielt på nabolandets litteratur. Sentralt her sto det svensk-norske forfatterparet Annok Sarri Nordrå og avdøde Olav Nordrå.

FLOTT SUPPLEMENT

Det er Annok Sarri Nordrå som har gitt gaven til fylkesbiblioteket.

– Hun kontaktet oss for et par år siden fordi hun fant det riktig å overlate mannens boksamling til oss. Siden det dreier seg om Nordkalotten og norske kunstnere falt det naturlig at valget falt på Nordland fylkesbibliotek. I tillegg passer det også helt perfekt nettopp her i Narvik hvor vi har dokumentasjonsenter for nordnorsk skjønnlitteratur, med en spesialsamling hvor vi tar sikte på å ha fullstendig samling av alle utgivelser og tilhørende sekundærlitteratur. Vi har fått supplert vår samling, og i tillegg sendt en del bøker til fylkesbiblioteket i Rana, forteller Ellen Andersen.

SIGNERTE VERK

Bokgaven er stilt ut i en egen monter på biblioteket. Det spesielle med disse bøkene er at de har hilsener fra forfatterne; blant disse Ernst Orvil, Alf Larsen, Odd Abrahamsen, Johannes Hegglund og Nils Johan Rud.

–V i synes det er artig at vi her i Narvik kan se prøver på håndskriften til slike størrelser. I tillegg har vi fått et bilde som maleren Henrik Sørensen i sin tid dediserte til Olav Nordrå. Da vi kom til Kiruna for å hente bøkene, kom det nemlig fram at Annok Sarri Nordrå også ville gi oss et bilde. Hun mente det burde få henge på et egnet sted, og ikke gjemmes vekk på en vegg i et privat hjem. Det er vi selvsagt veldig godt fornøyd med, forteller fylkesbibliotekar Ellen Andersen.

Olav Nordrå var født i Hammerfest, men jobbet i mange år som kulturredaktør i Morgenbladet i Oslo. Annok Sarri Nordrå er fra Jukkasjärvi i Kiruna. Men hun har også en tilknytning til Håkvik, der en tante av henne bodde.

Artikkeltags