Boksamarbeid med Per Høgmo

Artikkelen er over 12 år gammel

Harald H. Layton fra Gratangen i gang med et nytt bokprosjekt.

DEL

Sammen med Per Mathias Høgmo skriver Gratangen-mannen bok om oppveksten på 60 og 70-tallet.

Boken som har arbeidstittelen «Stolt historie fra en støvete perm» er planlagt utgitt om halvannet års tid. Boka handler om fotball på løkka i Gratangen, og om oppvekst i Beatles-tiden.

Boka er et samarbeid mellom de to barndomsvennene Layton og Høgmo som vokste opp sammen i Gratangen, og den er basert på intervjuer.

Fotball og Beatles

Layton har tidligere gitt ut boken «Kald morgen» våren 2005 der han tok for seg Lance II forliset i 1974. Det var en sterk fortelling, og boka vakte oppsikt da den ble gitt ut.

Nå henter han nye historier fra Gratangen, som er arena for det nye bokprosjektet.

– Den nye boka dreier seg om fotball og miljøet på løkka, musikken rundt Beatles og den psykodeliske perioden i rockens historie. Dette var en tid der vi som vokste opp kanskje hadde en av de beste oppvekstvilkårene i den tidsepoken, sier Harald H. Layton.

Barndomsvenner

Han vokste opp sammen med Per Mathias Høgmo, og der er gamle barndomsvenner fra Gratangen der de begge gikk på barne og ungdomsskole sammen.

– Jeg luftet ideen om en bok for Per Mathias for et par år siden. Han var veldig interessert i et samarbeid med meg, sier Harald H. Layton.

De to jobber nå med bokprosjektet og har altså håp om å få gitt ut boka høsten 2008.

Artikkeltags