Gå til sidens hovedinnhold

Dobbel tradisjon

Artikkelen er over 13 år gammel

Torsdag inviterer Narvik Skolekor til julespillet «Like til Betlehem» for sjuende gang siden 1994. I år er fremføringen lagt til Narvik kirke, og slått det sammen med Lucia-markeringen.

Det er økonomiske årsaker til at dirigent Marit Lamvik har valgt å flytte oppsetningen av det etterhvert så velkjente julespillet til Narvik kirke.

– Det ble rett og slett for dyrt for oss å leie Teatersalen, sier Lamvik.

Med Lucia

Dermed blir det en versjon med litt færre kulisser, og noen færre sanger folk får høre under årets spill. Men til gjengjeld åpnes det hele med et vakkert Lucia-opptog som nok vil sette publikum i den rette stemningen. Dermed markeres det en dobbel tradisjon for skolekoret - julespill og Lucia-markering.

Skolekorets oppsetning av «Like til Betlehem» er tradisjon. Så etablert er julespillet etterhvert blitt, at mange ikke kommer i julestemning før de har overvært historien om familien som eide stallen der Jesus ble født.

Samarbeid

Musikalsk er Asbjørn Arntsens julespill av det moderne slaget. Med rytmiske, og til dels svingende melodier til det velkjente julebudskapet. Melodier av «Ten Sing-varianten», som er artig for de unge sangerne å synge.

Det var Marit Lamvik som i sin tid tok initiativet til sette opp syngespillet «Like til Betlehem» i Narvik. Hun har også ledet oppsetningen i alle årene som er gått siden den gang. Aktører er Narvik Skolekor, Narvik Jernbanekor, og et orkester som i år består av elever fra musikklinja på Solhaugen videregående skole. Tre fedre og en «ordentlig» bestefar til korsangerne spiller rollene som henholdvis de vise menn og bestefar.

Rundt 100 aktører inkludert store og små er involvert i årets oppsetning av «Like til Betlehem».