Gå til sidens hovedinnhold

En fargerik 10-åring

Artikkelen er over 18 år gammel

Narvik Skolekor har 120 medlemmer fra seks forskjellige nasjoner. Koret er i sannhet en fargerik gjeng... også på scenen.

Torsdag kveld hadde koret stor jubileumskonsert, og i løpet av den halvannen timen konserten varte fikk en stappfull Teatersal høre smakebiter fra korets repertoar fra alle de 10 årene det har eksistert.

Hele konserten var smart bundet sammen av to av korets medlemmer i rollene som utflytta narvikjenter på vei hjem til juleferie.

Fra ventehallen på Flesland flyplass i Bergen mimret de to «tidligere» kormedlemmene seg gjennom de mange oppsetningene de hadde vært med på opp gjennom årene, før koret sang smakebiter fra «Like til Betlehem», «Men det er utenpå!», «For et fe» og «Historien om en drøm».

De enkelte sangene i konserten lar jeg være å omtale denne gangen. Men Marit Lamvik har gjort, og gjør fortsatt, en flott jobb med sangerne sine.

For det må virkelig være litt av en jobb, både å holde styr på sprelske smårollinger - og i tillegg lære dem å synge. Lamvik klarer begge deler, og fikk da også velfortjent ros både fra ordfører Olav Sigurd Alstad og fra korets styreleder Aud Ljunggren. Fra styret i koret fikk dirigenten også en reisegavesjekk - til bruk for å nyte sang om musikk.... et annet sted enn i Narvik.

Konserten med Narvik Skolekor ble en fin og artig opplevelse. En opplevelse som sendte både familimedlemmer og oss andre hjem - en tanke gladere enn da vi kom.

Gratulerer.

Jan Erik Teigen