Et forbilde

Jonas Myrseth Rasmussen blir betegnet som er forbilde i ungdomsmiljøet i Lavangen, og han fikk mange rosende ord fra leder av juryen, ordfører Erling Bratsberg.

Jonas Myrseth Rasmussen blir betegnet som er forbilde i ungdomsmiljøet i Lavangen, og han fikk mange rosende ord fra leder av juryen, ordfører Erling Bratsberg. Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Fikk ungdomspris.

DEL

Jonas Myrseth Rasmussen ble i helga tildelt Lavangen kommunens ungdomspris 2013.

17-årigen fikk en pris bestående av et innrammet bilde med motiv av Spanstind, et fat for å henge på vegg og en gavesjekk på kr. 3.000 kroner fra Sparebank1, avdeling Sjøvegan som samarbeider med Lavangen kommune om ungdomsprisen.

Markert seg

I juryens begrunnelse for tildelingen, sa ordfører Erling Bratsberg i Lavangen at Jonas er en person som tross sin unge alder har rukket å markere seg positivt i kommunen. Han er aktiv og en pådriver der ungdommen møtes. Han er åpen for nye ideer, kreativ, har godt humør, men han er også en person med bestemte meninger og jobber for de ting han tror på.

Selv om prisvinneren omtales som en sjenert, ung mann med mye ryggrad, er han også veldig pålitelig og til å stole på. Gjennom mange år har han vært i sentrum der ting skjer enten det er kultur- eller idrettsarrangementer, festligheter eller møter.

Leder i ungdomsråd

Gjennom sitt engasjement i ungdomsrådet de siste årene, har han også markert seg positivt som representant inn i politiske fora for å tale ungdommens sak. Som leder i ungdomsrådet har han vist lederegenskaper som igjen førte han inn i vervet som ordfører i det første ”Barn- og unges kommunestyre” i Lavangen, noe Jonas har taklet på en forbilledlig måte, poengterte ordfører Erling Bratsberg i sin omtale av ungdomspris-vinneren.

Jonas Myrseth Rasmussen sa til Fremover etter tildelingen at han syntes det var hyggelig å få ungdomsprisen, noe han tok som tegn på at det blir satt pris på det arbeidet de unge gjør i ungdomsmiljøet i kommunen.

Suksess

Familiedagen i båthavna på Nesset i helga der ungdomsprisen ble delt ut ble en stor suksess.

Værgudene spilte på lag med arrangørene Lavangen båtforening og Lavangen Frivilligsentral utover formiddagstimene lørdag. Varierende sol med lett skydekke inn i mellom og med fønvind fra sørøst og temperaturer over 20 grader, gjorde sitt til at om lag 200 personer, medregnet stort og smått, tok turen innom båthavna i godværet.

Baller i lufta

Mange fikk noen friske turer ut over Lavangsfjorden med en RIB fra Harstad som stilte opp og hadde seks turer til sammen, hver på om lag 20 minutter.

Som avslutning på familiedagen, ble det foretatt trekning i lotteriet ”Baller i lufta”. Her ble vel 500 nummererte baller sluppet fra en lift over ei oppmerket skive på bakken. De tre vinnerne ble rangert ut fra hvilke tre baller som lå nærmest sentrum.

Førstepremien gikk til 7- årige Amalie Kristine Berg, Tennevoll. Amalie fortalte Fremover at hun hadde ikke selv kjøpt nummeret som ga førstepremien. Hun mente at det enten måtte vare pappa (Stig Vimme) eller morfar (Karl Normann Berg), men hun var veldig glad for å ha vunnet førstepremien. Nummer to ble Per Thrane, Soløy, og nummer tre ble Heidi Bjerkmo, Sjøvegan. Alle disse får premier, og hvor førstepremien trolig ville ligge på 4-5000 kroner.

Artikkeltags