- Ja, det virker som om jeg har truffet noe hos mange denne gangen. Det er artig. Spesielt fordi jeg også selv føler at jeg har funnet en form som musikalsk har løftet meg et trinn høyere. Til et nivå hvor jeg ønsker å befinne meg i noen år, sier Vidar Vang.

Et år har han brukt på å skrive de 10 låtene som utgjør det svært personlige albumet som enkelt og greit bærer hans eget navn. En hektisk år, med 50-60 konserter og turné alene med gitaren sin. En turné hvor han har hatt rik anledning til å prøve ut låtene på publikum.

– Å opptre slik er en god test på om tekstene og melodiene holder mål. For det er jo det alt handler om, sier Vidar Vang.

Han har alltid vært lavmælt beskjeden når han skal prate om musikken sin. Noen artister prater mye - for Vidar er det viktigere at låtene «prater» for han.

– Ambisjonen min er at sangene jeg skriver skal leve ut over øyeblikket. At folk skal hente dem frem og lytte til dem mange ganger. Jeg har alltid skrevet mange nye sanger - hele tiden. De har på en måte levd sterkt i en periode, og så har jeg gått videre til nye sanger. Men denne gangen føler jeg det annerledes, at jeg har funnet kjernen i låtskrivingen min. Kanskje jeg kommer nærmere ambisjonen min om varighet med dette albumet? Det vil tiden vise.

Han smiler av at enkelte anmeldere har lagt vekt på at den nye plata hans bare er drøyt 30 minutter langt.

– Det kommer vel ikke an på lengden, men på kvaliteten. Ingen reagerte på at Beatles-albumet «Revolver» bare var 28 minutter langt. Jeg skriver ikke låter på 8-9 vers. Da de 10 låtene til «Vidar Vang» var ferdige, følte jeg at plata var det også. Eller kanskje jeg skulle driste meg til å bruke begrepet fullendt, sier Vidar Vang.

Midt i all viraken de siste dagene gleder han seg stort til å komme hjem for å spille i Vinterfestuka.

– Jeg har aldri spilt i Narvik under Vinterfestuka, i år blir det tre opptredener. Det blir spesielt artig å få opptre på den store konserten som markerer 50-årsjubileet til VU.