Etterlyser VU-effekter

Artikkelen er over 13 år gammel

I løpet av de 50 årene Vinterfestuka har vært arrangert er det blitt laget mange spesielle VU-effekter. Nå skal de stilles ut på Ofoten Museum.

DEL

– Og da trenger vi hjelp fra folk som måtte ha slike effekter liggende i skuffer og skap, sier Steingrim Sneve og Lars Slettjord.

Rariteter

VU-leder Steingrim Sneve fyller enkelt et bord med buttons, klistremerker, vimpler, flaskeåpnere, krus, fyrstikkesker og glass som opp gjennom årene er laget til bruk under Vinterfestuka i Narvik. Til og med en dametruse med påskriften «Hei rallare! Stig på» finnes i samlingen.

– Ja, det er laget mye rart bare i offisiell VU-regi. Men i tillegg er det blitt laget effekter for å markere spesielle møter og konferanser som har vært arrangert under Vinterfestuka. Det være seg kaffekopper, buttons eller spsielle nåler. Slike vil vi gjerne få, eller låne hos folk. Og da tenker jeg først og fremst på gjenstander og remedier vi ikke allerede har, sier Steingrim Sneve.

Gamle program

Mange av Vinterfestukas gamle programhefter, bilder og plakater forsvant da turistkontoret ble flyttet fra den gamle busstasjonen (der hvor Narvik Storsenter ligger i dag). Blant annet gjelder dette mange programhefter fra 1970-tallet.

– Jeg håper derfor at det finnes folk i Narvik eller andre steder som har tatt vare på slike. Ennå bedre hadde det vært dersom noen har remedier fra Den Franske Festivalen som var forløperen til Vinterfestuka. Kanskje noen har tatt vare på plakaten fra den festivalen også? Men vi er interessert i alt mulig, slik at vi kan få laget en skikkelig jubileumsutstilling i Ofoten Museum. De som har noe å bidra med må ta kontakt med oss på VU-kontoret snarest. Telefonnummeret dit er 76 94 87 00, sier Steingrim Sneve.

Artikkeltags