Fikk Svarta Bjørn-stipendet

Artikkelen er over 13 år gammel

Grethe Brækkan (20) visste ingenting, før hun fikk utdelt Svarta Bjørn-stipendet i Rombaksbotn lørdag. Stipendet er på 20.000 kroner, og er gitt av Posten Norge.

DEL

Posten er en av samarbeidspartnerne til Stiftelsen Vinterfestuka, og ønsker å støtte lokale kunstnere. Dette er andre gang stipendet deles ut.

ALLSIDIG

Grethe Brækkan begynte på Narvik kulturskole da hun var sju år gammel, og spilte piano hos Karianne Thoresen. Etter et par år kuttet hun ut pianoet, og begynte å synge hos Brith Trude Rist og Anne Søyland. Hun var solist i Ankenes Blandakor sin Trygve Hoff-forestilling og har vært med i Ungdomskoret i Narvik skolekor.

DANS

15 år gammel oppdaget hun dans som fritidsaktivitet. Grethe var streng mot mora, og spurte hvorfor hun ikke hatte fått anledning til å prøve dans tidligere?

Grethe har jobbet ett år som assistent ved danseopplæringen i Narvik, og har gått på Guldal Folkehøgskole det siste året. Samtidig har hun danset på Bårdar danseinstitutt i Trondheim. Til høsten begynner hun på Den Norske Balletthøgskole.

STØTTER

«Posten -Norge rundt» er et landsomfattende sponsorengasjemet. Posten ønsker å støtte arrangementer og aktiviteter som er lokalt forankret og som har fokus på kulturaktiviteter, breddeaktiviteter og barne- og ungdomsaktiviteter.

GLAD

Grethe Brækkan selv er kjempeglad for stipendet. Hun visste ikke at hun skulle få stipendet på forhånd.

– Det betyr veldig mye, og det er artig å få stipendet. Jeg skal bruke pengene på utgifter til skolen og sangtimer. Jeg vil kombinere sang, dans og drama, både som utøvende og skapende, og som pedagog, forteller hun.

Artikkeltags