Gå til sidens hovedinnhold

Nå skal den tradisjonsrike festivalen bli enda bedre

Artikkelen er over 5 år gammel

– Vi er i rute, for vi har en fantastisk gjeng som stiller opp år etter år.

Bestill Fremover+ i 8 uker for kun 99,- og få tilgang til alt digitalt innhold

– Opp mot 50 personer har møtt på dugnadene den siste uka for å gjøre alt klart til åpningen av Foldvik Marked og Kystkulturfestival fredag ettermiddag.

Det sier en svært tilfreds Sverre Nordmo som er leder i Gratangen Kystlag.

– Vi er godt i rute allerede, og med en slik fin, positiv gjeng med erfarne folk som vet hva de skal gjøre, er det ingen som behøver å gå rundt og gi beskjed for å få ting gjort. Her vaskes, ryddes, noen slår gress og noen maler for at alt skal være mest mulig innbydende når publikum kommer, sier Nordmo.

Positivitet

– For 28. gang arrangeres Foldvikmarkedet, og vi har èn i dugnadsgjengen som har jobbet på Foldvikmarkedet de siste 27 gangene, en bragd i seg selv, mener Kystlagslederen.

– Foran årets Marked har det vært veldig fin oppslutning på dugnadene med stor positivitet, godt humør og trivelige kaffepauser med nystekte vafler, sier kystlagslederen som heller ikke er redd for å ta i et tak.

Markedstorget

– Nytt av året er Markedstorget, ei ny utfylling som er bedre tilrettelagt til formålet vårt. Her har vi samlet «Svelebua», «Sildebua» og «Breiflabben», så det er sjømat i rikt monn, sier Nordmo. Her er også «Handverkertorget», og det er hyggelig å registrere at nærmere 20 handverkere har meldt sin ankomst, trolig en større variasjon enn på lenge. Dette området ligger like ved «Kystgrillen», og midt i området blir det et stort telt som tidligere hvor publikum kan sitte og spise, prate og ha det trivelig i det gode vèret som er meldt, sier Sverre Nordmo med et lurt glimt i øyet.

Flytebrygger

For båtfolket er det lagt ut flytebrygger som tidligere, så også i år vil alle kunne få båtplass. Redningsselskapet som har 125 årsjubileum i år, kommer til Foldvik med to redningsskøyter og to Elias-båter og skal ligger ved flytebryggene i helga.

Hold deg oppdatert uansett hvor du er. Last ned Fremovers app og få varsel på mobilen om blant annet store nyheter, trafikkulykker og stengte veier i regionen.

App for iPhone

For Android

Kommentarer til denne saken