Kunsten skal speile mye humor

Det er første gang Marit Myklebust, Kristin Antonsen og Karl Gustav Gjertsen stiller ut sammen. Når anledningen først byr seg, så passer det ekstra bra at det er i lokalene til Galleri Ofoten. – Artig for meg å få stille ut i Narvik for aller første gang, sier keramiker Kristin Antonsen. Foto: Jan Erik Teigen

Det er første gang Marit Myklebust, Kristin Antonsen og Karl Gustav Gjertsen stiller ut sammen. Når anledningen først byr seg, så passer det ekstra bra at det er i lokalene til Galleri Ofoten. – Artig for meg å få stille ut i Narvik for aller første gang, sier keramiker Kristin Antonsen. Foto: Jan Erik Teigen

Artikkelen er over 3 år gammel

Det er mye humor i kunsten som stilles ut i Folkets Hus fra fredag.

DEL

Keramiker Kristin Antonsen og multikunstner Karl Gustav Gjertsen forteller at de har samme utgangspunkt for kunsten sin.

Blander inn humor

– Vi liker å leke med ordspill, og blander inn humor i disse. Resultatet blir håndgripelig kunst, forteller Antonsen og Gjertsen.

Og legger til at det seriøst vakre overlater de til Marit Myklebust.

Hva de mener vil tilskueren se ved første øyekast; som i Kristin Antonsens artige fuglehus med titler som «Hos-pip-talet» eller i Karl Gustav Gjertsen velkjente «Coltbord». Skulpturer som man ikke trenger å være kunstkjenner for å forstå. Det hjelper lenge å ha humoristisk sans.

Saken fortsetter under bildet.

Kristin Antonsen flyttet fra Narvik i 1997 og har siden bodd og jobbet i Mandal.  Foto: Jan Erik Teigen

Kristin Antonsen flyttet fra Narvik i 1997 og har siden bodd og jobbet i Mandal. Foto: Jan Erik Teigen

Vakre farger

Det estetiske finner man i Marit Myklebust sine tepper, skjerf og silketrykk. Velkjente og figurative motiver skapt i farger som gjør enhver lystigere til sinns.

– Og så står de så godt mot mitt svart-hvite uttrykk, sier Karl Gustav Gjertsen.

– For første gang presenterer jeg noen av arbeidene mine spent opp på lerret. Jeg er spent på hvordan publikum vil reagere på disse, sier Myklebust.

Saken fortsetter under bildet.

 Karl-Gustav Gjertsen stiller ut både skulpturer og grafikk. Her sammen med sin «Metermark».  Foto: Jan Erik Teigen

Karl-Gustav Gjertsen stiller ut både skulpturer og grafikk. Her sammen med sin «Metermark». Foto: Jan Erik Teigen

Håndterlig kunst

Narvik-jenta Kristin Antonsen har etablert seg som kunstner etter at hun flyttet fra hjembyen for 19 år siden. I verkstedet sitt i Mandal på Sørlandet tryller hun frem keramikk som folk har vist å sette stor pris på.

Hennes artige fuglehus og fargerike ballonger er viden kjent og meget populære overalt hvor de vises frem.

– Folk som ser fuglehusene spør meg hva de skal brukes til, og jeg svarer at de kan brukes som pynt - eller rett og slett som fuglehus hvis folk vil det. De tåler nemlig å henge ute.

– Jeg er opptatt av at det jeg lager både skal tåle - og friste til å bli rørt.

– Blant annet lager jeg kunst for matbordet: små hus som både kan stå til pynt og brukes som saltbøsser og som tåler å bli tatt i.

Saken fortsetter under bildet.

Marit Myklebust viser silketrykk, tepper og løpere. For første gang er noen av trykkene hennes spent på rammer.  Foto: Jan Erik Teigen

Marit Myklebust viser silketrykk, tepper og løpere. For første gang er noen av trykkene hennes spent på rammer. Foto: Jan Erik Teigen

Lett å forstå

– Den mest populære kunsten min er nok likevel de små keramikkballongene. Jeg har aldri laget noe som har truffet folk så godt. Sannsynligvis er det fordi ballongen forbindes med noe positivt - en bursdag kanskje, eller et jubileum.

– En ballong er lett å forstå, og det har vist seg at mine ballonger ofte er brukt for å bryte opp strengheten i et lokale.

– De henger blant annet i møterom og i sykehus, forteller Kristin Antonsen.

Utstillingen «Tre fra Narvik» åpner fredag 25. november og blir hengende i Galleri Ofoten til mandag 5. desember.

Artikkeltags