Gå til sidens hovedinnhold

For et fe(stlig) jubileumsshow

Artikkelen er over 13 år gammel

Rot med billettene gjorde at jubileumsforestillingen til Narvik skolekor begynte 10 minutter etter skjema. Men det var fort glemt.

For ”kusikalen” om lille Bosse og resten av kyrne, kvigene og oksene på – for anledningen - Fagernes gård ble en festlig forestilling, med flotte kostymer, fine sanger og imponerende opptreden av ungene i skolekoret.

Veldig flinke

De var mange. Bare solistene alene telte 18 jenter.

Og de var veldig flinke, både til å huske tekst og til å spille rollene sine. Den mest utfordrende oppgaven hadde kanskje likevel de som utgjorde koret, og måtte sitte stille som statister i lange perioder. Det gikk fint det også.

Handlingen i det artige syngespillet som Tor Karseth skrev til Norsk Rødt Fe sitt 60-årsjubileum i 1995 har vi fortalt før, og den skal ikke gjentas den her.

Stort engasjement

Jeg skal bare fastslå at ”For et fe” ble fremført med stort engasjement og innlevelse – også i de rent verbale passasjene – av unger som jeg slett ikke er sikker på skjønte all voksenhumoren.

Men hva gjør det; moralen skjønte de – og fremføringen var som allerede sagt imponerende stødig.

Etter at jubileumsforestillingen var over vanket det mange godord til de unge sangerne, dirigent Marit Lamvik og instruktør/regissør Catharina Fors både fra korleder Veronica Frette Evensen og Frode Hallingsbye som er leder i NOBU (Norges barne- og ungdomskorforbund). Vel fortjent.