Fredsmonumentet<br/> halvveis til målet

Artikkelen er over 13 år gammel

Det nye fredsmonumentet på rådhusplassen i Narvik er halvferdig - og halvveis finansiert. Det er klart etter at Narvik Energi går inn som generalsponsor og legger 200.000 kroner i potten.

DEL

Begivenheten ble markert i går ettermiddag, da skulptør Håkon Anton Fagerås, initiativtaker Rolf Urke, og kultursjef Randi Melgaard fra Narvik kommune møtte administrerende direktør Olaf Larsen fra Narvik Energi.

Strålende fornøyd

Initiativtaker Rolf Urke er naturlig nok strålende fornøyd, både med å ha fått på plass en tung, økonomisk støttespiller - men også med den velviljen han har møtt i det lokale næringslivet ellers i Narvik.

– Dette er et spleiselag mellom det offentlige og næringslivet. Kommunen gir tomt og besørger det tekniske, uten at dette går ut over fellesoppgaver forøvrig. Og bedriftene har møtt oss med entusiasme, forteller Rolf Urke.

På vegne av prosjektet «Fredsmonument i Narvik» er han svært glad for Narvik Energis positive holdning.

– Selskapet bidrar på denne måten til at Narvik markeres ytterligere som fredsby, og til at vi får en ny skulptur som både forskjønner og bidrar til positivt til omgivelsene, sier Urke.

Riktig og ønskelig

Olaf Larsen forteller til Fremover at både han personlig og styret i Narvik Energi finner det riktig og ønskelig at selskapet bidrar til å markere fredsbyen gjennom å gå inn som generalsponsor for et nytt fredsmonument.

– Jeg er både stolt og glad for at Narvik Energi har en policy for å markere seg på denne positive måten. Å få navnet til selskapet knyttet til et monument, plassert på en sentral plass i sentrum er også en flott profilering av selskapet - sier Olaf Larsen.

Triangel for fred

«Fred er et løfte om fremtid», som den sovende babyen i bronse heter, vil med sin plassering inngå i et triangel sammen med Frihetsmonumentet «Dama på torvet» og Nasjonalmonumentet «Trinigon».

Det å ha fått en tung sponsor på plass, gir entusiastene bak det nye fredsmonumentet ny giv i arbeidet med å skaffe flere sponsorer. For 6.000 kroner kan bedrifter og privatpersoner bidra med støtte, få navnet sitt på en samle-plakett på siden av monumentet, og samtidig få det flotte litografiet «Lysbæreren» innrammet med dedikasjon. Så langt har 20 slike sponsorer meldt seg, men prosjektet trenger ytterligere 60.

Etter planen skal det nye fredsmonumentet i Narvik avdukes søndag 6. august.

Artikkeltags