Nymoen er opprinnelig fra Gratangen, men har ikke bodd der siden han flyttet for å studere i 1973. Men han eier fremdeles familiehuset i Foldvik.

– Jeg var sist i Gratangen på Foldvikmarkedet for ett og et halvt år siden, da jeg ga ut min første roman, forteller Nymoen.

Eget forlag

Han ga i høst ut sin andre spenningsroman, Testamentet. Det er en uavhengig oppfølger av romanen «Vikingearven».

Bøkene er gitt ut på eget forlag, og den første boken er trykket opp i et opplag på 500 eksemplarer. Oppfølgeren har et opplag på 400.

– Når jeg gir ut på eget forlag styrer jeg det meste selv, og jeg kommer i kontakt med så mange trivelige menneske, sier han.

Boken er til salgs på forlaget Araltes nettside, men han jobber med å få avtale med bokhandlere.

Egen slektshistorie

I begge bøkene er Malte Moddy hovedpersonen. Han er basert på en av Nymoens forfedre, Robert Moddy. Moddy utvandret fra Skottland, først til Bergen og han startet med eksport av fisk fra Nord-Norge til Bergen. Han ble etter hvert en velstående mann.

Roberts mor, Christiane Stewart, er også skrevet inn i boken – for hvem var hun egentlig.

– Jeg kom over Robert Moddy da jeg startet med slektsforskning. Jeg kom over navet Anne Isaudatter Moddy, og trodde først at det var samisk. Etter hvert fant jeg ut at navnet var fra Skottland, forteller Nymoen.

Anne levde på 1600-1700-tallet, og var datterdatter av Robert Moddy. Den første boken utspiller seg delvis i Kiev- og også personer derfra er med i handlingen i bok to.

Nymoen har brukt egen familiehistorie som bakgrunn, men har diktet og dramatisert sånn at det passer med handlingen i boken.

I jobben har han også oppsøkt Orkenøynene, hvor Christiane Stewart bodde.

– Jeg har også brukt ting fra rettssaker på Orkenøynene, som jeg har dramatisert og tilpasset, forteller han.

Hovedpersonen Malte må finne ut hvem han kan stole på, og om han skal oppsøke den gamle slektsgården på Orkenøynene. Som tittelen på romanen antyder dukker det også opp et testamente.

I gang med bok tre

– Jeg har jobbet som lærer og med data og elektronikk. Jeg bor nå på Kongsberg. Som pensjonist fikk jeg tid til å skrive.

Han har så vidt begynt å tenke på plottet i bok tre.

– Jeg tror handlingen blir lagt til Foldvik. En del av plottet er klart, men det gjenstår å skrive boken, forteller Nymoen.