Groms-film og konsert

Artikkelen er over 12 år gammel

Bandet Groms Plass er det mange som kjenner. Men kortfilmen «Krigeren Grom» er det få narvikinger som har sett. I neste uke kan du møte dem begge - samtidig.

DEL

Det skjer i et samarbeid mellom bandet, som nå har overtatt rettighetene til kortfilmen, og Narvik kino.

Tirsdag og onsdag inviteres publikum til Mea hvor man kan se filmen, og samtidig høre Groms Plass spille låtene som er med i den. Og bandet stiller i kinosalen for å spille akkustisk.

Med på billetten er også en forfriskning - som det populært heter - så her er det bare å stille i kø. I utgangspunktet blir det nemlig bare disse to visningene; dersom ikke interessen for å se filmen skulle bli helt overveldende da.

Fremover har tidligere skrevet om den snaut halvtime lange filmen, som i sin tid ble laget av Svein Simonsen og Hans Gundersen.

Som det framgår av tittelen, så dreier det seg mye om det polske krigsskipet «Grom», og monumentet som ble reist til minne om skipsmannskapets heroiske innsats under kampene om Narvik.

Filmen er høyst severdig. Den gir et kort historisk tilbakeblikk både på krigshistorien og historien om statuen. Men filmen handler faktisk aller mest om Narvik-bandet og medlemmens engasjement for å få gjenreist monumentet etter at det falt ned i oktober 2000. Et engasjement som etterhvert bragte Grom-gutta både til den store shantyfestivalen i Krakow, og til Narviks polske vennskapsby Novy Sach.

«Krigeren Grom» er tidligere vist på Tromsø Internasjonale Filmfestival, under Festspillene i Harstad, på en kortfilmfestival i Hammerfest - og på et filmtreff i Bodø. Men i neste uke settes den altså opp hjemme.

Artikkeltags