Det hører med til historien at juryen fikk seg en aldri liten overraskelse da de ville ta vinduene til sportsbutikken i øyensyn for en «second opinion».

– Da var nemlig VU-utstillingen i det ene vinduet fjernet til fordel for en utstilling rettet mot Nordea Cup i alpint. Men det sier bare sitt om hvor viktig SportCentret tar profileringen sin, Derfor la heller ikke juryen vår dette få noen innvirkning på avgjørelsen, sier overrallar Bjørn Forselv.

Konkurransen i år sto forøvrig mellom nevnte sportsbutikk og Viktoria Hotel. Hotellet har brukt av sine arealer ved resepsjonen til å gi de besøkende en stemning fra tidligere tider. Det er skapt et interiør med møbler, bilder og flere gamle ting som gir en fin opplevelse og assosiasjoner tilbake til rallartiden. Personalet er kledt i rallarantrekk.

SportCentret på sin side Butikken har i flere år gjort seg bemerket med miljøskapende utstilling under VU. Butikken bruker vindusfasaden til utstilling, noe som gir både de forbipasserende og kunder en stemning av rallartiden. Samtidig ivaretar de sin funksjon som en sportsbutikk som har salg for øyet. I sum holdt dette altså til å vinne årets konkurranse.

Premien er som alltid retten til å beholde en modell av Svarta Bjørn-statuen i ett år minus en time - pluss et diplom. Juryen for årets VU-vindu har forøvrig bestått av Bjørn Forselv, Siv Hanssen og Barbro Husjord fra Rallarklubben, Thone Lauritzen fra VU-stiftelsen og Annikken Falkbu fra Solhaugen videregående skole.