Heidi blir «Flashdance»-stjerne

NY ROLLE: Heidi Ruud Ellingsen.

NY ROLLE: Heidi Ruud Ellingsen.

Artikkelen er over 1 år gammel

Heidi Ruud Ellingsen (32) blir den nye «Flashdance»-stjernen i oktober til neste år når den forrykende dansefilmen fra 1983 settes opp på Chateau Neuf i Oslo.

DEL

– Jeg er jo bokstavelig talt et produkt av 1980-tallet, sier 32 åringen til VG.

Jennifer Beals (nå 53 år gammel) spilte i hovedrollen som Alex.

Flashdance er en amerikansk romantisk dramafilm fra 1983. Manus ble skrevet av Tom Hedley og Joe Eszterhas, og hadde Jennifer Beals og Michael Nouri i hovedrollene. Filmen er mest kjent for musikken, blant annet «Maniac», fremført av Michael Sembello, og «Flashdance... What a Feeling», som ble fremført av Irene Cara.

Begge sangene var nominert til Oscar for beste sang, og sistnevnte vant prisen.

Etter en tøff audition hvor fire var kalt inn til teaterprøver og ti til danseprøver, falt valget på Heidi Ruud Ellingsen til hovedrollen som Alex, skriver VG.

– Jeg hadde veldig lyst på denne rollen, og ringte produsenten for å mase meg inn til audition da jeg fikk vite om det. Jeg har alltid vært fryktelig nervøs i auditionsituasjoner tidligere, men i de siste årene har jeg blitt mindre redd for å dumme meg ut, og blir heller trigga av utryggheten. Jeg føler jeg vokser på det. Det endte hvertfall med et besøk på legevakten for å lappe sammen en stortå etter dansingen og jeg fikk rollen! forteller hun til VG.

32-åringen er innstilt på at det kommende året må brukes til å trene for den store og krevende rollen, både i forhold til sang og dans.

– Det blir å trene og trene. I bånn må jeg ha en grunnleggende god form, og allerede i januar begynner vi med dansetrening. Men du skal se at dette bare er barnemat i forhold til morsrollen, sier Heidi Ruud Ellingsen til VG. For ett år siden ble hun og Mads Ousdal foreldre.

Artikkeltags