Her er kalenderpikene

Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

Narvik Teaterlag kastet klærne for kreft. Se bildene!

DEL

– Jeg har aldri tidligere jobbet med Narvik Teaterlag. Men det ble en artig erfaring. Fordelen med skuespillere er at de tar positurene mye lettere. I tillegg gir de mye av seg selv, sier Einarsen om jobbingen med bildene du kan se på denne siden.

SE BILDESERIE FRA KALENDEREN.

Samme motiv

Alle motivene i kalenderen som teaterlaget nå selger til inntekt for kreftenheten på sykehuset i Narvik er hentet fra den originalversjonen av «Kalenderpikene».

– Jeg så filmen fra 2003, og ønsket å gjenskape kalenderbladene derfra så nøyaktig som mulig. Så verken bruken av svart-hvitt eller fargeklatten av en blomst som er med på alle bildene er min idé, sier Grethe Einarsen.

Trygge fotomodeller

Den anerkjente fotografen skryter av fotomodellene sine, og er godt fornøyd med sluttresultatet.

– De hadde tydeligvis forberedt seg godt på å bli fotografert naken. Dessuten øvde vi inn hver enkelts positur med klær på før bildene ble tatt. Jeg tok tre motiv av hver av dem, og så fikk de selv velge ut det de likte best. De fikk også anledning til å vise bildene til familiene sine og diskutere med dem, forteller Einarsen.

Ny utstilling

Fredag avrunder hun samarbeidet med å se forestillingen. Deretter vil hun konsentrere seg om sin neste utstilling. Til den har hun bestemt alle motivene selv. Hva de er kan alle se i Galleri My om halvannen ukes tid.

SE BILDESERIE FRA KALENDEREN.

Artikkeltags